Két Eb-aranyat is nyert a Lágymányosi Spari kenus párosa

Ifjúsági Európa-bajnoki címet nyert C2 1000 és C2 500 méteren is Belgrádban a Lágymányosi Spari színeiben versenyző Uhrin Dávid és Lugosi Gergely.

A magyar versenyzők parádés teljesítménnyel hét arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek vasárnap a belgrádi ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon, így összesen tíz első, hét második és három harmadik hellyel zárták a viadalt, és az éremtáblázaton az élen végeztek.

 

A hétből két aranyat a Lágymányosi Spari versenyzői, Uhrin Dávid és Lugosi Gergely nyerték meg: a kenus páros 500 és 1000 méteren sem talált legyőzőre.

 

- Kemény volt, szorosabb, mint az ezer méter, de erre is számítottunk. Az ellenfeleink idősebbek és fizikailag is erősebbek nálunk, de szépen dolgozunk azon, hogy utolérjük őket - mondták a győztes kenusok az 1000 méteres finálé után, a kajakkenusport.hu cikke szerint.

 

"Büszkék vagyunk rátok és természetesen edzőitekre is, hogy ilyen kevés felkészülési idő alatt ilyen remek eredményt értetek el és nem adtátok fel, amikor sokan letették volna a lapátot! Hasonlóan sikeres eredményeket kívánunk nektek a jövőben is! Gratulálunk edzőiteknek is, akik összehozták az utolsó pillanatban ezt az egységet: Attila Guj, Marcell Androkity, valamint Németh Szabolcsnak, aki szintén segítette a felkészülést!" - írta a Spari hivatalos Facebook-oldalán.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA