Kelen SC: "A nehézségek ellenére haladunk azon az úton, amit elterveztünk" - interjú Andreas van den Aker klubelnökkel

A koronavírus-járvány miatt nehezített évben is fontos eredményei voltak a Kelen SC-nél zajló szakmai munkának. Interjú Andreas van den Aker klubelnökkel a már megvalósult és a még a labdarúgó-klub előtt álló célokról. 

2020 minden szempontból egy rendhagyó év volt. Ha visszatekint, milyen pozitívumokat lehet felsorolni a nehézségek mellett a Kelen SC életében?

- A legfontosabb eredményünk, hogy az év elején, a karantén alatt is sikerült olyan kapcsolatot tartanunk a gyerekekkel és a szülőkkel, hogy ezáltal nem veszítettünk el senkit és hogy a karantén lejárta után, a tőlünk telhető legbiztonságosabb körülmények között - minden téren - olyan edzéseket tudtunk vezényelni, hogy minden játékosunk újra átélhette a futball adta élményeket.  

   

Az eredmények szempontjából mennyire elégedett? A női Zöld csapat továbbra is NB I-es, a férfiak a BLASZ I-ben szerepelnek, eddig szinte hibátlanul. Mi a cél erre az idényre a csapatoknál? 

- A női NB I-es csapatunknál a cél az, hogy bent tudjunk maradni, ami egy nagy feladat lesz, de bízunk benne, hogy sikerülni fog. Az utánpótlást illetően kiemelt központnak számítunk, és fontos, hogy tehetséges lányok szerepelnek a különböző korosztályokban, akiknek a klubon belül is lehetnek nagy céljaik. A férfi csapatunk nem kapott igazán lehetőséget a 2020-as tavaszi szezonban, hogy meg tudja mutatni, mit tanult az őszi szezonból, ráadásul az új igazolások csak két meccsen tudtak pályára lépni. Sajnos ez így nem lett elég és a BLSZ I-be történt kiesés (egy pár napig rosszul is éreztük magunkat) után az volt a cél, hogy egyben tartsuk a csapatot és megcélozzuk az egybőli visszajutást. A férfiaknál fontos feladatnak tartjuk azt is, hogy az utánpótlás-játékosok közül minél többen készen álljanak a felnőtt futballra, és akár majd az NB III-as csapatunk is rájuk épüljön majd. 

  

Az utánpótlás-csapatok terén mik voltak a legfontosabb eredmények 2020-ban? Hogyan látja a klub tavalyi évét, illetve jövőjét ezen a téren?

- Továbbra is nagy eredménynek tartjuk, amikor a tehetséges játékosaink egy-egy kiemelt klubhoz, vagy akadémiához tudnak igazolni, és az is nagyon jó dolog, hogy a képzésünk által egyre több tehetség szeretne csatlakozni a Kelen SC-hez, látva azt, hogy innen esetleg még magasabb szintre tudnak majd jutni.

 

De hogy tényszerű eredmények is szerepeljenek a válaszomban: amire büszkék lehetünk, amit mindenképpen ki kell emelni, az az U15-ös és U14-es csapataink őszi szezonja. Mindkét csapatunk vezeti a MLSZ Regionális Bajnokságát a Közép-Nyugati csoportban. Ez az első két olyan korosztály, akikkel elkezdtük azt a szakmai munkát, ami már négy éve remekül működik klubszinten is. Az U12-es és U13-as csapataink az MLSZ kiemelt bajnokságában, a Közép-Nyugat csoportjában indultak és nagyon szépen szerepelnek, az erősebb csapatokkal is izgalmas mérkőzéseket tudnak játszani több-kevesebb sikerrel, a mondhatni mi szintünkön lévő csapatokkal szemben pedig nagyon domináns játék bemutatása mellett eredményesek is tudnak már lenni. A lányok közül az U14-e korosztályt lehet kiemelni, ők veretlenül állnak az első helyen a bajnokságukban.

  

Ezek után a jövőben is szeretnénk az utánpótlás-nevelésben eredményes szakmai koncepciónkat folytatni. Természetesen szeretnénk tovább fejlődni és vannak fejlesztésre váró területek, amelyek által még színvonalasabb képzést tudunk majd biztosítani a gyerekek számára. Ilyen terület például:

  

  • Az iskolákkal, óvodákkal zajló kapcsolat, az együttműködés kialakítása
  • A kiválasztásunk kiterjesztése, fejlesztése
  • Együttműködés kialakítása egy kiemelt akadémiával
  • Tehetségprogram beindítása
  • És a létszámunk növelése

  

Összefoglalva: a nehézségek ellenére haladunk azon az úton, amit elterveztünk és mind közelebb kerülünk a céljainkhoz. Én bízom benne, hogy ezzel a stábbal, ami a Kelennél van, és azzal a háttérrel, amellyel a 750 klubtag futballozhat - a szülők, a nagyszülők, a családtagok és  a szurkolók támogatása mellett - el is fogjuk érni a céljainkat!

 

DG

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA