Karate: Újbudai arany- és bronzérem is született a Shinkyokushin Európa-bajnokság

A Budai Harcművész SE versenyzői közül Gergely Henrietta arany-, míg Gulicska Bence bronzéremmel zárta a szófiai Shinkyokushin Utánpótlás Európa-bajnokságot.

22 ország és 502 versenyző részvételével rendezték meg az idei Shinkyokushin Utánpótlás Európa-bajnokságot a bulgáriai Szófiában.

 

Ahová az U18-as korosztályban versenyző Gergely Henrietta (Budai Harcművész SE) címvédőként érkezett és ennek megfelelően első bolgár ellenfelének esélyt sem hagyva 5 másodperc alatt testre ippon találattal győzött. Második, lengyel ellenfele sem reménykedhetett sokáig a győzelemben, az újbudai versenyző 2 fejrúgással a küzdőidőn belül, 1 perc alatt befejezte a küzdelmet. Az elődöntőben litván ellenfelét is sikerült kétszer fejbe rúgni, így magabiztosan jutott a +65 kg súlycsoport döntőjébe.

 

A fináléban aztán svájci ellenfelével szemben már szoros küzdelem alakult ki, de az első küzdőidő után itt is Gergelyt látták jobbnak a döntnökök, bírói döntéssel győzőtt, így ő lett ismét az Európa-bajnok, megvédve tavalyi címét! Emellett elnyerte a legtechnikásabb junior női versenyző díját is.

 

Gulicska Bence is nagy bravúrt mutatott be Szófiában, hiszen tavalyi (U16-os) Eb-ezüstérme után ezúttal bronzéremig jutott az U18-as korcsoport -75 kg-os súlykategóriájában. Gulicska határozottan kezdte első küzdelmét norvég ellenfelével szemben, fejrúgással pontot is szerzett, így magabiztosan jutott a nyolc közé.

 

Lendülete a második küzdelmében sem hagyott alább, spanyol ellenfelét először belső combra, majd gyomorra is megfogta, így küzdőidőn belül két wazarit szerezve jutott az elődöntőbe. A legjobb négyí között lengyel ellenfele folyamatosan dulakodott, amit a magyar versenyző nem tudott jól kezelni, így végül a lengyel fiú jutott a döntőbe, ahol meg is nyerte a tornát. Az újbudai versenyző pedig a második Európa-bajnokságán is érmet szerzett.

 

Harmadikként Zsin Zsombor képviselte Magyarországot, Újbudát és a Budai Harcművész SE-t a kontinenstornán, neki ezúttal az első körben véget ért az Eb.

 

(Forrás és fotó: facebook.com/ujbudakarate)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA