Kajak-kenu: Újbudai ezüstérem is született a világbajnokságon

A magyar válogatott 6 arannyal, 8 ezüsttel és 4 bronzzal fölényesen nyerte a vasárnap zárult koppenhágai kajak-kenu világbajnokság nemzetek közötti versenyét, s végzett az éremtáblázat élén. Az érmesek között volt az újbudai Kisbán Zsófia is kenu 5000 méteren.

A magyar versenyzők négy érmet, közte három aranyat nyertek a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnap délutáni 5000 méteres döntőiben, így a küldöttség 18 dobogós hellyel, hat elsővel, nyolc másodikkal és négy harmadikkal zárta a vb-t.

 

Az olimpiai számokat tekintve egy aranyat, négy ezüstöt és egy bronzérmet szerzett Hüttner Csaba szövetségi kapitány csapata a dán fővárosban.

  

Az érmesek között zárt az újbudai kenus, a többszörös Papp László sportolói ösztöndíjas, és Újbuda kiváló sportolója címmel is rendelkező Kisbán Zsófia is. 

  

A kiváló maratoni eredményeket is elért, idén ebben a szakágban Európa-bajnok sportoló nagyszerű taktikával evezte végig az 5000 méteres távot. Már a rajt után az élre álló duó, a címvédő fehérorosz Volha Klimava és a két éve mögötte második chilei Maria Mailliard után eredt, és végig tartotta is mögöttük a harmadik pozíciót.

  

A hajrához érkezve aztán elment a dél-amerikai mellett, s ugyan arra már nem volt esélye, hogy a fehéroroszt is beérje, nagyon örült az ezüstéremnek.

  

- Nagyon boldog vagyok, hogy dobogóra állhatok és hogy ezt a chilei lányt meg tudtam előzni, mert tavasszal, a világkupán nagyon erős volt. Nem hittem volna, hogy ennyit tudok fejlődni. Tudtam, hogy ez a verseny nem az első ötvenen dől el, és végig hittem benne, hogy tudok majd előzni – értékelt a Lágymányosi Spari 23 éves kenusa. (MTI / sport.ujbuda.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA