Kajak-kenu: Az újbudai Kisbán Zsófia az év legjobbja, Csipes Ferenc mesteredző lett

Kisbán Zsófia, a Lágymányosi Spari Egyesület 24 éves sportolója lett az Év Maratoni Kenusa. Az Újbudához szintén ezer szállal kötődő Csipes Ferenc neve pedig ezentúl mesteredzőként is szerepel a márványból készült dicsőségtáblán.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség évzáró gáláján ünnepélyes keretek között átadták az év legjobbjainak járó elismeréseket.

 

Az év női kenusa Kisbán Zsófia (a képen a balról ötödik) lett a maratoni kategóriában: a Lágymányosi Spari Egyesület 24 éves sportolónője a szeptemberi, portugáliai maratoni kajak-kenu világbajnokságon ezüstérmet nyert a rövidtávú, 3,4 kilométeres versenyen.

 

 

A korábbi többszörös Papp László-ösztöndíjas újbudai sportoló díját edzője, Guj Attila társaságában vette át Antal Pétertől, az AutoWallis Csoport kiskereskedelmi üzletágának vezetőjétől.

 

 

A kerület másik kiválósága és Újbuda Sportjáért életműdíjasa, a versenyzőként olimpiai bajnok és nyolcszoros világbajnok kajakozó, későbbi szakedző és sportvezető, Csipes Ferenc a közelmúltban mesteredzői címet kapott és Hadvina Gergelyével együtt a neve ezúttal került fel a szövetség székházában álló márványtáblára.

 

Csipes irányításával tavaly sorozatban harmadszor lett olimpiai bajnok a női kajaknégyes, az ő tanítványa lánya, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Csipes Tamara.

 

- Ő az az ember, akit nem nagyon kell méltatni - kezdte köszöntőjét Hüttner Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya. - Nem csak a mi sportágunkban, de az összes sportágban kuriózum, hogy ugyanabban a számban valaki sorozatban háromszor is olimpiai győzelemre vezessen egy egységet.

Reméljük, Párizsban jön a negyedik! - méltatta Csipest a szakember.

 

(Forrás és fotók: kajakkenusport.hu és facebook.com/LSE.kajak.kenu)

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA