Jön az V. Újbuda Streetball Fesztivál - irány a Bikás Park!

2024. május 18-án, szombaton immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű Újbuda Streetball Fesztivál, amely ezúttal egy helyszínen, a Bikás Parkban zajlik majd.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata szervezésében megvalósuló esemény fővédnökei Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

 

A résztvevők 3+1 fős csapatokban mérhetik össze tudásukat az V. Újbuda Streetball Fesztiválon.

 

Helyszín: Bikás Park

 

Időpont: 2024.05.18.

 

Nevezési határidő: 2024.05.17., 20:00

 

Nevezni itt lehet: Kattints! 

 

Facebook-esemény: ITT

 


  

Korosztályok/kategóriák

 

I. kategória: 14-17 évesek

 

II. kategória: 18-39 évesek

 

III. kategória: Senior (a pályán tartózkodó csapat összéletkora minimum 120 év)

 

A torna lebonyolítási rendje

 

A nevezett csapatok számától függően csoportmérkőzések (körmérkőzés), és/vagy kieséses rendszerben. Játékidő Minden mérkőzés 12 perc vagy 21 pontig tart (ez változhat a nevezett csapatok számától).

 

Díjazás

 

A kategóriák 1-3. helyezettjei érem, oklevél és ajándékcsomag díjazásban részesülnek. A dobóverseny(ek) győztesei oklevél ill. ajándékcsomag díjazásban részesülnek.

 

Egyéb tudnivalók

 

- A mérkőzések a streetball szabályai szerint kerülnek lejátszásra.

 

- Csapatlétszám: 3+1 fő.

 

- Az I-III. kategóriában kizárólag 1 db olyan versenyző vehet részt, aki a 2023/24-es bajnoki évadban szerepelt NB I; NB I/B; NB II és MEFOB kosárlabda-bajnokságban.

 

- A mérkőzésekre labdát, asztalszemélyzetet és játékvezetőt biztosítunk (1-1 fő). A csapattagok lehetőség szerint azonos színű mezben lépjenek pályára, megkülönböztető mezt biztosítunk. Túlkoros versenyző játéka esetén a csapat eredményeit semmisnek tekintjük. Valamennyi korosztályban vegyes (fiú-lány) csapatok is indulhatnak.

 

- Minden egyéb felmerülő kérdésnél a versenybizottság dönt a versenykiírás, illetve a streetball szabályait figyelembe véve. A helyszínen orvosi ügyeletet biztosítunk, de mindenki saját felelősségére vesz részt a rendezvényen.

 

- A verseny ideje alatt dobóversenyre kerül sor, melyek a mérkőzésekkel párhuzamosan kerülnek megrendezére. 1 fő 1 csapatba nevezhet, átjátszásra más csapatba nincs lehetőség.

 

- A nevezés INGYENES, és online előre történik.

 

Mi az a streetball?

 

A streetball gyökerei a ’80-as évek amerikai metropoliszaiba nyúlnak vissza. A sportág indulása óta a tömegek játéka, bárki beszállhat, hiszen nincsenek bonyolult szabályai, a cél a mozgás élvezete, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a közösségi élmény. Magyarországon 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda-bajnokságot.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA