Jön a IV. Újbuda Streetball Fesztivál! - ősszel is három helyszínen a kerületben!

2023 októberében, ezúttal is három helyszínen kerül megrendezésre az Újbuda Streetball Fesztivál. A nevezés és a részvétel ingyenes!

A nagy sikerre való tekintettel 2023 őszén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Újbuda Streetball Fesztivál, ismét három helyszínnel és három időponttal!

 

Elsőként október 1-jén, vasárnap, Gazdagréten léphetnek pályára a jelentkezők az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata szervezésében megvalósuló eseményen, amelynek fővédnökei Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

 

A háromállomásos sorozat Gazdagrét (október 1.) mellett Őrmezőn (október 15.) és a Bikás Parkban (október 29.) zajlik majd 3+1 fős csapatok részvételével.

 

A rendezvénysorozat Facebook-eseménye itt!

 


 

III. Újbuda Streetball Fesztivál

 

A versenysorozat rendezője:

 

Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

 

1. helyszín: Gazdagrét

 

Időpont: 2023.10.01.

 

Nevezési határidő: 2023.09.29., 20:00

 

Nevezni ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével és beküldésével lehet!

 

 

2. helyszín: Őrmező

 

Időpont: 2023.10.15.

 

Nevezési határidő: 2023.10.13., 20:00

 

Nevezni ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével és beküldésével lehet!

 

3. helyszín: Bikás park

 

Időpont: 2023.10.29.

 

Nevezési határidő: 2023.10.27., 20:00

 

Nevezni ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével és beküldésével lehet!

 


 

Korosztályok/kategóriák

 

I. kategória: 14-17 évesek

 

II. kategória: 18-39 évesek

 

III. kategória: Senior (a pályán tartózkodó csapat összéletkora minimum 120 év)

 

 

A torna lebonyolítási rendje

 

A nevezett csapatok számától függően csoportmérkőzések (körmérkőzés), és/vagy kieséses rendszerben. Játékidő Minden mérkőzés 12 perc vagy 21 pontig tart (ez változhat a nevezett csapatok számától).

 

Díjazás

 

A kategóriák 1-3. helyezettjei érem, oklevél és ajándékcsomag díjazásban részesülnek. A dobóverseny(ek) győztesei oklevél ill. ajándékcsomag díjazásban részesülnek.

 

Egyéb tudnivalók

 

A mérkőzések a streetball szabályai szerint kerülnek lejátszásra.

 

Csapatlétszám: 3+1 fő.

 

Az I-III. kategóriában kizárólag 1 db olyan versenyző vehet részt, aki a 2023/24-es bajnoki évadban szerepelt NB I; NB I/B; NB II és MEFOB kosárlabda-bajnokságban.

 

A mérkőzésekre labdát, asztalszemélyzetet és játékvezetőt biztosítunk (1-1 fő). A csapattagok lehetőség szerint azonos színű mezben lépjenek pályára, megkülönböztető mezt biztosítunk. Túlkoros versenyző játéka esetén a csapat eredményeit semmisnek tekintjük. Valamennyi korosztályban vegyes (fiú-lány) csapatok is indulhatnak.

 

Minden egyéb felmerülő kérdésnél a versenybizottság dönt a versenykiírás, illetve a streetball szabályait figyelembe véve. A helyszínen orvosi ügyeletet biztosítunk, de mindenki saját felelősségére vesz részt a rendezvényen.

 

A verseny ideje alatt dobóversenyre kerül sor, melyek a mérkőzésekkel párhuzamosan kerülnek megrendezére. 1 fő 1 csapatba nevezhet, átjátszásra más csapatba nincs lehetőség.

 

A nevezés INGYENES, és online előre történik.

 

Mi az a streetball?

 

A streetball gyökerei a ’80-as évek amerikai metropoliszaiba nyúlnak vissza. A sportág indulása óta a tömegek játéka, bárki beszállhat, hiszen nincsenek bonyolult szabályai, a cél a mozgás élvezete, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a közösségi élmény. Magyarországon 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda-bajnokságot.

 

A rendezvénysorozat Facebook-eseménye itt!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA