Jön a Flow Boulder: Az ország egyik legnagyobb falmászóterme nyílik meg Újbudán

Új sportlétesítménnyel bővül a kerület: a Flow Boulder, az ország egyik legnagyobb falmászóterme nyitja meg hivatalosan a kapuit október 22-én az Újbuda Centerben.

A Flow Boulder oktatói, illetve a stáb a magyar mászósport elitjéből lett kiválogatva, csúcsmászók, csúcsedzők és sikeres mászóterem-üzemeltetők adják a személyzet gerincét. Október 22-től, azaz a hivatalos nyitónaptól pedig nem egy szűk zsúfolt tér várja a látogatókat, hanem messze a legtágasabb és legfényesebb terem talán egész Közép-Európában, hiszen mintegy 1200 négyzetméteren mozoghatnak a felmászás szerelmesei. A teremben a legelismertebb nemzetközi gyártók 10.000 mászófogásával, köztük sok olyan elemmel és fogással várják a vendégeket, amelyek Magyarországon csak náluk érhetőek el.

 

A falmászás viszont nem csak egyszerűen egy sportág, hanem jóval több annál, valamennyi korosztály megtalálhatja benne annak hosszú távra szóló pozitív hatásait. A gyerekek számára például rendkívül hasznos kognitív és mozgásfejlődési lehetőséget, valamint pszichés fejlesztést is kínál a mászás. Amely antidepresszáns közérzetjavító és szociális programot is jelent egyben, ennek is köszönhető az elmúlt 10-20 évben befutott hihetetlen sikere a tömegsportok között.

 

A sportágnak egyébként is komoly újbudai hagyományai is vannak, mert az első ilyen terem is a kerületben nyílt, de hosszú ideig nem állt rendelkezésre a nagyközönség számára nagyobb nyitott tér.

 

Az október 22-i hivatalos nyitónaptól fogva viszont a Flow Boulder ezt a hiányt is betölti majd az Újbuda Centerben (XI, kerület, Hengermalom út 19-21.).

 

További információk a hivatalos honlapon, illetve a Facebookon!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA