"Jó reggelt, Újbuda!": Ébresztő és átmozgató edzés Németh Nórával videón - Újbudai életmód-blog, 4. rész

A „Jó reggelt, Újbuda!” átmozgató reggeli tornával Németh Nórával felébreszti és felfrissíti a testet, hogy könnyedén és energikusan induljon a nap és jól érezze magát mindenki a bőrében - a bezártság idején is. Az egészséges táplálkozás és a vitaminok fontossága után ezúttal a mozgásé a főszerep az Újbudai életmód-blogban! 

 

Bizonyára kevesen vagyunk, akik energikusan indítják a napot (én sem ilyen vagyok), és még kevesebben, akik rá is tudják venni magukat egy reggeli átmozgató tornára.

 

Pedig ez a napszak köztudottan a legideálisabb egy kis mozgásra, a testünk felélénkítésére. Ha csak néhányat nyújtózunk miután felébredtünk, már azzal is sokat tettünk a testünkért. Rögtön felkelés után nem érdemes túlságosan megerőltetni magunkat, inkább a lazább és kíméletesebb feladatokat válasszuk a reggeli edzésünk elemeiként.

 

A testmozgás felpezsdíti a vérkeringésünket, és így több oxigén jut az agyunkba. Az agyunkkal együtt felpörög az idegrendszerünk, a vérünkkel együtt pedig felpezsdül a hormonháztartásunk is.

 

Javasolt a felkelés után minél hamarabb elkezdeni edzeni, ami ellen a szervezetünk eleinte (jogosan) tiltakozni fog, de ez idővel jobb lesz és a mindennapjaink rutinjává válik. Fontos, hogy a reggeli torna ne tartson tovább 15 percnél, hogy ne legyen robbanásszerű (pl. guggolásból felugrás) és ne legyen tele ismétléssel! 

 

A gyakorlatok egyszerűek, egymásra épülnek és kicsivel több, mint 10 perc alatt elvégezhetőek.

 

Legyél minden reggel friss és üde! Jó edzést kívánok! 

 

NÉMETH NÓRA

 

Az életmód-blog eddigi epizódjai:

1. rész: Tégy magadért és az egészségedért!

 

2. rész: Idd magad egészségesre!

 

3. rész: A XXI. század csodája, a D-vitamin

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA