Jégkoronggal a gyógyulásért: Az 5 éves Noémiért játszik a KMH női csapata

Nemes ügy mellé álltak az újbudai hokis hölgyek: szombaton az 5 éves és súlyos betegséggel küzdő Noémi megsegítéséért lépnek pályára a KMH jégkorongozói a HC Bratislava ellen az EWHL-ben.

A Kanadai Magyar Hokiklub női jégkorong-csapatának közleményéből idézünk az alábbiakban:

 

"Noémi most 5 éves, és sajnos SMA 1-es típusú izomsorvadásban szenved.

 

Van egy gyógyszer, ami neki rengeteget segítene, aminek a neve Spinraza (nusinersen). Magyarországon körülbelül 10 gyermek tudta ezt megkapni, ennyit támogat csak sajnos az egészségbiztosítás, mert évente 68 millió forintba kerül egy gyermek számára.

 

Noémi jelenleg óvodás, ahol gyógytornával és úszással tudják kicsit segíteni a helyzetét, valamint lassítani a betegség lefolyását. Viszont sajnos a betegsége lassan, de biztosan rosszabbítja ennek ellenére is az állapotát, így minél előbb szüksége lenne a gyógyszerre. Ebben szeretnénk mi is segíteni a szombati mérkőzésen.

 

A KMH csapatai többször álltak már jó ügyek mellé, ahogy teszik ezt most is. A lányok összefognak Noémiért, és a Szombati HC Bratislava elleni mérkőzés jegybevételeit Neki ajánlják fel."

 

A mérkőzésre november 16-án, szombaton (14:20) a Tüskecsarnokban kerül sor. Jegyeket kizárólag a helyszínen, a mérkőzés előtt tudnak vásárolni az érdeklődők 1500 forintért. A belépőkből befolyó teljes összeg Noémi alapítványának, az "Együtt a Kisangyalokkal Alapítványnak" kerül felajánlásra.

 

"A Facebook-eseményen Te is tudod jelezni, hogy részt veszel a mérkőzésen. Legyünk minél többen és segítsünk együtt Noéminek! Hajrá Noémi! Hajrá Lányok! Hajrá KMH!"

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA