Igazi tavaszi ünnep lett a családi Bringás Majális a Sport11-nél - fotók

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az újbudai Superior Mountain Bike Sportegyesület - az Újbuda Közterületfelügyelet munkatársainak közreműködésével - Bringás Majálist tartott 2024. május 1-jén a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont melletti zöldterületen, a Kánai-tó szomszédságában.

A ingyenes és igazi családi rendezvény sok gyermeknek és felnőttnek szerzett nagy élményt, anélkül, hogy az ilyenkor megszokott majálisozást kellett volna átélniük a résztvevőknek. 

  

Az igazi tavaszi időjárásban, ragyogó napsütésben lezajlott eseményt. Dr. László Imre XI. kerületi polgármester köszöntője nyitotta meg.

 

- A lakópark bővítésével a jövőben 10 ezer fős közösség fog együtt élni Tóvárosban, ezzel pedig létrejön Újbuda 22. városrésze. Szükség van az olyan fejlesztésekre, amelyek az egészséges életmódot, kikapcsolódást támogatják – mondta el a megnyitón a városvezető.

  

  

Ezt követően a Kánai-tó partján lévő és felújított tóparti kisház (az egykori gátőrház) - amely az újbudai terepbringások, illetve a tó körüli szabadidős programok bázisa lesz a jövőben - átadásával folytatódott a nap.

 

Az Újbuda Superior Mountain Bike Sportegyesület 200 fő fölötti utánpótlás-állományával a magyar kerékpársport meghatározó szereplője, és önkormányzati támogatással fejlesztené tovább a tó környékét, amit már "a második Bikás parkként" emlegetnek. Az egyesület szeretne a tó mellett egy futókört, szabadtéri színpadot, valamint kerékpárkölcsönzőt és szervízt is létrehozni.

   

A bringás majálison ügyességi feladatok és matricagyűjtés is színesítette a programot, a közterületfelügyelet munkatársai pedig hasznos kerékpáros ajándékokat, gyermek láthatósági mellényeket és kulacsokat adtak át az ügyességi pályát teljesítőknek.

 

   

De volt kerékpáralkatrész-börze, sőt, még egy 150 éves velocipédet (a mai kerékpár előfutárát) is megtekinthettek az érdeklődők - nyilván sok közös fotó is készült a legendás kétkerekűvel.

 

 

De új kerékpárokat is ki lehetett kipróbálni és a terepen tesztelni. Egy tókerülő kört is mentek a résztvevők és jól demonstrálja a létszámot, hogy sikerült majdnem teljesen körbeérni a Kánai-tavat. 

   

A Bringás Majális élményét összességében a sport, a kerékpározás jelentette és nem a megszokott lufi, a vurstli vagy sör-virsli, ám a résztvevők érdeklődését és lelkesedését látva elmondható, hogy ez a különleges majális így is elérte a célját. 

    

(Fotók: Superior Racing Team / Újbuda Sportjáért / Újbuda Média)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA