Hoki-vb: Majoross Gergely, a MAC-Újbuda vezetőedzője a válogatott élén

Nem tervezett és nem várt változás történt a magyar jégkorong-válogatott irányításában: Majoross Gergely, a MAC-Újbuda vezetőedzője, a betegség miatt távol maradó Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány segítője irányítja a magyar jégkorong-válogatottat Kazahsztánban.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorult, így nem vehet részt a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon - jelentette be a Magyar Jégkorong Szövetség szerdán.

 

A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem áll módjában közölni a szövetségnek. Az elnökség a fentiek figyelembe vételével egyhangúlag úgy döntött, hogy a világbajnokságon Majoross Gergely irányítsa a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít tanácsaival.

 

A magyar szakember 2013 óta dolgozik a nemzeti csapat stábjában, első világbajnokságán videóedzőként közreműködött, majd öt tornán is másodedzői szerepet vállalt.

 

- Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott jó teljesítményt nyújtson és jó eredményeket érjen el a kazah fővárosban – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány, aki nemrég az "Újbuda kiváló edzője" elismerő címet kapta meg a XI. kerület vezetésétől.

 

A nemzeti csapat a mai napon elutazott Nur-Szultanba, a világbajnokság helyszínére, ahol első mérkőzését április 29-én játssza le Dél-Korea ellen.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA