Hét újbudai hokis a válogatottban - új mezt is kaptak a Négy Nemzet Tornára

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Jégkorong Szövetség, amelyen bemutatta a felnőtt férfi és női válogatott új mezét, valamint változásokat jelentett be a férfi nemzeti csapat keretében a szerdán, a Tüskecsarnokban megkezdődő Négy Nemzet Torna előtt.

Többek között a MAC-Újbuda hét játékosával (Bálizs Bence, Rajna Miklós, Dudás Jesse, Pozsgai Tamás, Bodó Christopher, Nagy Krisztián, Terbócs Istvánvág neki a szerdán kezdődő Négy Nemzet Torna küzdelmeinek a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely Kazahsztánnal, Dél-Koreával és Olaszországgal csap majd össze a Tüskecsarnokban.

 

- Az előző szezonban megismertük a játékosokat, ötvenet-hatvanat hívtunk be közülük, szinte valamennyien újak voltak számomra. Ez volt az egyik legfontosabb aspektusa a munkánknak. Az volt a célunk, hogy megtaláljuk a játékrendszert, melynek segítségével sikeres mérkőzéseket játszhatunk, a játékosok és a csapat erősségeit kiemelve, ezekre építkezve. Ez állt a programunk középpontjában, ezek voltak az év prioritásai.

 

Jelenlegi céljaink között természetesen ott van az is, hogy új arcokat, új neveket találjunk. Különösen igaz ez a fiatalokra. Szeretném egyre többüknek megadni az esélyt a bizonyításra, segítve őket, hogy elérjék a nemzetközi szintet. Azt gondolom, idén is jó néhány hokist meg fogunk nézni, nem feltétlenül kevesebbet, mint az előző szezonban. Úgy vélem, tavaly léptünk egyet előre, de mindig jobbak és jobbak akarunk lenni.

 

Jó néhány új ötletünk van a taktikánkat illetően, keressük a még sikeresebb játékrendszereket. Meg akarjuk találni a legoptimálisabb felállást, a legerősebb sorösszetételeket. Kíváncsiak vagyunk, milyen szintre jutunk el nemzetközi összehasonlításban. Az elmúlt hetekben láttuk, hogyan teljesítenek a játékosaink a klubjaikban, de tudjuk, hogy a válogatott szint még komolyabb erőfeszítéseket követel - nyilatkozta a magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány.

 

A magyar férfi jégkorong-válogatott kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (MAC-Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC-Újbuda)

 

Hátvédek: Dudás Jesse (MAC-Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (MAC-Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen)

 

Csatárok: Bartalis István (Schwenningen), Bodó Christopher (MAC-Újbuda), Galló Vilmos (Timra IK), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC-Újbuda), Terbócs István (MAC-Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

 

A Négy Nemzet Torna menetrendje:

 

November 7. (szerda):

 

16:00: MAGYARORSZÁG - Kazahsztán

19:30: Olaszország - Koreai Köztársaság

 

November 8. (csütörtök):

 

19:30: Koreai Köztársaság - Kazahsztán

 

November 9. (péntek):

 

16:00: Kazahsztán - Olaszország

19:30: MAGYARORSZÁG - Koreai Köztársaság

 

November 10. (szombat):

 

16:00: MAGYARORSZÁG - Olaszország

  

Csodaszarvas, Szabadság-szobor: Új mezben a férfi és a női válogatott

Új mezben lép jégre a felnőtt férfi és női válogatott is. A nőkén a Szabadság-szobor nőalakja címerpajzson emeli a magasba a hokiütőt, a férfiakét pedig a magyar mondavilágból ismert csodaszarvas díszíti.

 

"Mondavilágunk mitikus szereplője mutatott utat Hunornak és Magornak. Szándékos a párhuzam a csodaszarvas és a magyar jégkorong-válogatott között, Szapporo és Krakkó nem egyszeri csoda volt" - írja a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja. "A csodaszarvas még nem érte el végső célját, bár mind sebesebben száguld. Kövessük őt együtt a győzelemig és tovább. A női hokinak a csúcson van a helye. A játékosok Magyarországot képviselik a hokivilágban, így a 2019-es budapesti női világbajnokságon is, amelyen az A-csoportba jutás a cél. Ezért választottuk Budapest egyik legismertebb jelképét, a Szabadság-szobor nőalakját: stabilan áll a csúcson, de pálmaág helyett hokiütőt tart a magasba diadalmasan."

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA