Három sportágban ők Újbuda 60 feletti bajnokai - fotógaléria

Úszással, sakkversennyel és asztalitenisszel kezdődött meg a "Válassz Sportot Újbudán 60 felett" rendezvénysorozat a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban.

Mint ismeretes, az utóbbi három év sikerére való tekintettel újra megrendezésre kerül a kifejezetten 60 felettiek számára létrehozott versenysorozat, a "Válassz Sportot Újbudán 60 felett!" a kerület és a sport hetében, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szervezésében.

 

A jelentkezők ezúttal is öt sportágban, úszásban, sakkban, asztaliteniszben, teniszben és futásban mérettetik meg magukat, és a különleges sportverseny keretében derül fény arra, hogy ki 2019-ben "Újbuda legfittebb 60 feletti bajnoka".

  

Az első három versenyszámra már sor is került a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban, ezekről látható egy fotóválogatás az alábbiakban.

 

November 7-én, csütörtökön - még mindig a Sport11-ben - a teniszt kedvelők mérhetik össze tudásukat. Végül november 10-én, szombaton immáron a Bikás-parkban a futásé a főszerep, a versenysorozat - a Kerület Napjához kötődő "Városrészek Közötti Futásba" bekapcsolódó - zárószámáé lesz a főszerep.

 

A 2018-as bajnok ismét csúcsformában

 

Elsőként az úszásé volt a főszerep a Sport11-ben, és akárcsak az előző években, idén is több tucatnyi nagyon lelkes és igencsak fitt szépkorú induló választotta az egyik legklasszikusabb magyar sportágat versenyszámaként. Két távon, 33, és 66 méteren mérettték meg magukat a résztvevők a medencében, a férfiak gyors- és mellúszásban, a hölgyek az utóbbiban, összevont korcsoportban.

 

A hölgyeknél ismét - a tavaly az összetett versenyt is megnyerő - Szabó Alpárné Kata végzett az élen, míg a férfiaknál Bardócz László két, míg Dr. Karácsony Tamás egy számban lett az első. 

 

"Válassz Sportot Újbudán 60 felett", úszás:

 

Női mellúszás, 33 méter (összevont korcsoport):

 

1. Szabó Alpárné Kata 37:38

 

2. Szász Nóra 41:17

 

3. Szlatki Ágnes 44:22

 

Férfi mellúszás, 33 méter (65-70 év közötti korcsoport):

 

1. Bardócz László 33:04

 

2. Bán János 37:98

 

3. Balogh László 38:05

 

Férfi gyorsúszás, 33 méter (összevont korcsoport):

 

1. Bardócz László 24:60

 

2. Rédei Gábor 30:35

 

3. Balogh László 31:73

 

Férfi mellúszás, 66 méter (összevont korcsoport):

 

1. Dr. Karácsony Tamás 1:18

 

2. Bán János 1:25

 

3. Radnóti György 1:30

 

 

Trónfosztás a sakkasztalnál

 

Ugyanezen a napon, délután a sakkozók léptek színre a Sport11-ben, hogy a rendezvény legkevesebb mozgással járó, mégis nagyon fárasztó versenyszámában mérjék össze tudásukat. Több olyan résztvevő is volt, aki a délelőtti úszást követően ült oda a sakkasztalhoz, bizonyítva remek fizikai és szellemi kondícióját.

 

A sakktorna végén Szabó József örülhetett az összesített győzelemnek, megelőzve a címvédő Karsai Józsefet, illetve Makay Andort. 

 

"Válassz Sportot Újbudán 60 felett", sakk:

 

1. Szabó József 11 pont

 

2. Karsai József 10

 

3. Makay Andor 8,5

 

4. Olsson Erik 7

 

5. Horváth Viktor 6

 

 

Duplázás és címvédés a pingpongasztalnál

 

Asztaliteniszben a versenyzők a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ismét nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel vágtak neki a második nap megmérettetésének. Nem elsősorban az értékes nyeremények, sokkal inkább a sport és a mozgás kortalan szeretete hajtotta ezúttal is a remek formában lévő szépkorú résztvevőket.

 

A versenyszám a legjobban Majoross Józsefnek sikerült, aki korosztályában megnyerte az egyes küzdelmeket, majd párosban is az élen tudott végezni Németh Endre oldalán. A hölgyeknél a tavaly még a 70+-osok korcsoportjában győzedelmeskedő Porubszky Éva ezúttal az összevont korosztályban is első lett, de a párosoknál is odaért Raksányi Géza oldalán a dobogó második fokára.

 

"Válassz Sportot Újbudán 60 felett", asztaltenisz:

 

Női egyes (összevont korosztály): 1. Porubszky Éva, 2. Ágota Győzőné, 3. Horváth Péterné
  
Férfi egyes (60-65 év közötti korosztály): 1. Majoross József, 2. Oláh József, 3. Radnóti György
 
Férfi egyes (65-70 év közötti korosztály): 1. Pálmai Lajos, 2. Béres Sándor, 3. Garamvölgyi Béla
 
Férfi egyes (70 év fölötti korosztály): 1. Raksányi Géza, Széll Péter, Varga János (4-4 győzelem)
 
Párosverseny: 1. Németh Endre - Majoross József, 2. Raksányi Géza - Porubszky Éva, 3. Katona József - Széll Péter
 
 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA