Gyerekek az együttérző felnőttlétért - a Bikás parkban rendezik meg a Nárcisz Futást

Két év után újra Nárcisz Futást rendez a Magyar Hospice Alapítvány. Idén Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. is a kezdeményezés mellé állt.

2022. május 18-án, szerdán 14 órától a Bikás Parkban kerül sor erre az önfeledt tavaszi eseményre. A 2010 óta évente megrendezett sportprogrammal a Magyar Hospice Alapítvány célja az, hogy a gyerekek a rendezvény által is gondoskodó, empatikus felnőttekké váljanak, azzal, hogy felhívják a résztvevők figyelmét az élet és egymás tiszteletének fontosságára.

 

"A sárgán virágzó nárcisz szimbolikája elősegíti, hogy már gyermekkorban merjünk beszélgetni az életről, örömről, bánatról, a betegségről, az elmúlásról, szeretteink elvesztéséről, a segítségnyújtás szükségességéről. Iskolai programunk keretében azért dolgozunk együtt a pedagógusokkal, hogy a gyermekek cselekvő együttérzéssel viszonyuljanak az elesettekhez, beteg embertársaikhoz és könnyebben fogadják el, hogy az elmúlás az élet része" - olvasható az alapítvány közleményében.

 

A Nárcisz Futásokat "Gyerekek a gyerekekért" mottóval hirdetjük. A "nevezési díj" adomány, a Magyar Hospice Alapítvány Gyermek Hospice részlegének "Fogd a kezem!" programját támogatja, mely a gyógyíthatatlan gyerekek otthoni ápolását, a család segítését tűzte ki céljának.

 

Érkezéskor mindenki kap egy sárga szalagot, amit a fejére, hajába, kezére köthet fel. Emiatt kérik a résztvevőket, hogy kicsit előbb érkezzenek. A rajt előtt lehetőség van egy kis kiállítás megtekintésére is, amelynek "Életképek a Hospice házból" címe. Rövid zenés műsor és bemelegítés is kíséri az eseményt.

 

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a futás nem verseny, az ovis csoportok, iskolás osztályok és a civil csapatok egymás után indulnak. A célban apró ajándékokkal várják a befutókat. 

 

További információk:

 

Madocsai Dániel, projektvezető

 

06702674848

 

madocsaidaniel@gmail.com

 

www.hospicehaz.hu

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA