Gyerekek avatták fel a Kelen SC megújult műfüves pályáját - fotók

A budapesti sportéletet egyik legrégebb óta szolgáló, a Kelen SC Sporttelep Kővirág sor felőli műfüves pályája teljes megújuláson ment keresztün, a márciusban megkezdődött munkálatok a végükhöz értek. Június 4-én avatóünnepséget tartottak.

Újbuda, sőt Budapest egyik legrégebben működő sporttelepe a Kelen SC Hunyadi úti bázisa, amely komoly felújításon esett át az elmúlt hetekben. A telep Kővirág sor felőli műfüves pályája teljesen új borítást kapott a Budapesti Pályaépítési Program keretein belül, az önkormányzat támogatásával, a klub, valamint az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. gondozásában.

  

A megújult pályát Andreas van den Aker, a Kelen SC elnöke és Bakai-Nagy Zita alpolgármester nyitották meg szombaton, majd az ünnepélyes átadót egy háromcsapatos gyerektorna követte.

  

Miután a gyerekek birtokukba vették a pályát és útjára indult a labda, a holland klubvezető az Újbuda Médiának elmondta: a Kelen SC Kővirág sor felőli műfüves játékterét 13 évvel ezelőtt, a főváros egyik legelső ilyen borítású pályájaként adták át, az önkormányzati fenntartású pálya nagyban hozzájárult ahhoz, hogy évről évre egyre több gyerek focizhatott a kerületben. Ma már több mint 700 gyermek rúgja a labdát a klubban, és az új pálya számukra a téli időszakban is megfelelő edzéskörülményeket biztosít.

  

 

Bakai-Nagy Zita arról beszélt, az önkormányzat szeretné, hogy a diák- és szabadidősport a lehető legjobb körülmények között működjön a kerületben. A sportos életmód támogatása ezúttal egy új játéktér kialakításában valósult meg, amihez Újbuda 11 millió forinttal járult hozzá. Az alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy nem csak a pálya burkolata, hanem a kapuk, a kispadok és a világítás is cserélődött. A korábbinál magasabbra emelt labdafogó hálóról nem is beszélve, alighanem a szomszédos kertek tulajdonosainak örömére... (Fotók: Újbuda Média)

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA