Gyászol az újbudai sportélet is: Elhunyt Schumacher Ákos

Hosszan tartó súlyos betegség következtében elhunyt Schumacher Ákos, az újbudai Megathlon SE klubelnöke és vezetőedzője, a KSI SE öttusa futóedzője.

Schumacher Ákos a Pécsi Tudományegyetemen testnevelőtanár-szakon diplomázott, majd a Testnevelési Egyetemen triatlonedzői végzettséget szerzett.

 

A nagyszerű sportember 10 évig öttusázott, majd 11 év triatlon következett, utóbbiban tízszeres magyar bajnok versenyzőnek mondhatta magát. 1995 és 1999 közt a felnőtt magyar triatlon-válogatott tagja volt.

 

Edzősködni 2003-ban szinte egyszerre kezdett öttusában futóedzőként, a KSI kötelékében, illetve triatlonban - mindhárom számban - a Lágymányosi TK színeiben. Később dolgozott a Budaörsi TK-ban (2007-2009 között), az Uniqa Team egyik vezetőedzőjeként (2009 és 2014 között), majd a Márkus Emese UP-edzővel alapított újbudai Megathlon SE-ben 2015-től - utóbbi klubnak elnöke és vezetőedzője is volt egyben.

 

Edzőként is számtalan nagyszerű eredmény fűződött a nevéhez: öttusában többek között a junior vb- és felnőtt-Eb győztes Földházi Zsófia, és az olimpikon, számtalan Világkupa-versenyen és Európa-bajnokságon is dobogón is álló Kasza Róbert futóedzője is volt.

 

Triatlonban Király Kristóf junior vb-bronzérméhez járult hozzá kiváló szakmai munkájával, de a tanítványa volt az ifjúsági olimpián csapatban aranyat nyert Dudás Eszter és Horváth Zsanett is, valamint irányította Poór Brigitta Világkupa-verseny győztes tereptriatlonista felkészítését is.

 

Emberi kvalitásai és szakmai tudása, tapasztalata pótolhatatlan Újbuda sportéletében is. Nyugodjék békében.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA