Dala Döme is az OSC-hez igazol: "Nagyon szimpatikus koncepciót tártak elém"

A legutóbb a korábban Benedek Tibor által irányított UVSE-nél szereplő, a sokszoros utánpótlás-válogatott Dala Döme az OSC-nél folytatja pályafutását.

Ahogy arról már beszámoltunk, a játékosként olimpiai és világbajnok Varga Dániel lesz az OSC vízilabdacsapatának új vezetőedzője, egyben a Vasashoz igazoló Vad Lajos utódja.

 

Az is kiderült már, hogy az edzőként a Szolnokkal Bajnokok Ligáját, LEN-Szuperkupát, valamint három-három magyar bajnoki címet, illetve kupagyőzelmet jegyző Cseh Sándor - szövetségi munkája mellett - szakmai tanácsadóként segíti az OSC munkáját.

 

Mint ahogy az is eldőlt, hogy többségében maradnak az OSC magyar válogatott vízilabdázói, azaz Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián és Burián Gergely is újbudai színekben játszik majd.

 

Az érkezők oldalán egyelőre Várnai Kristóf (Szolnok) leigazolásáról lehetett tudni, mostanra viszont kiderült, hogy Dala Döme, az UVSE 21 éves játékosa is Újbudán folytatja. 

 

- Így van, a következő szezonban az OSC játékosa leszek, 1+1 évre szól a megállapodás. Nem könnyű elhagyni az UVSE-t, amely az anyaegyesületem, immár a 13. szezonom zárult le ezzel a sajnos csonkává vált idénnyel. Nehéz lesz a váltás, de úgy gondolom, itt volt az ideje, elérkezett az idő, megértem arra a szintre, hogy ezt meglépjem. Ki akartam szakadni a komfortzónámból, amiben pályafutásom kezdete óta voltam, hiszen kisgyermekkoromtól mostanáig ugyanazokkal a srácokkal játszottam. A szüleimtől is most fogok elköltözni, lehet azt mondani, hogy teljesen új élet kezdődik most számomra - nyilatkozta a korábbi kiváló, Világkupa-első, Eb-ezüstérmes, BEK-győztes és ötszörös magyar bajnok pólós, Dala Tamás fia a vlv.hu-nak.

 

Dala Döme azt is elárulta a portálnak adott interjúban, miért az OSC mellett döntött.

 

Már az első beszélgetés során nagyon szimpatikus koncepciót tártak elém. Elsősorban a védő pozíciót szánták nekem, de tudták, hogy az UVSE-ben is több poszton szerepeltem, így számítanak arra, hogy nemcsak védőként, hanem másutt is meg fogom állni a helyem.

 

Aztán, amikor az új helyzet előállt és hivatalossá vált az új szakmai stáb összetétele, az, hogy Dani bá' (Varga Dániel . a szerk.) lesz a vezetőedző, ő is felvette velem a kapcsolatot, elmondta az elképzeléseit, hol számít rám és miként. Tetszett, amit hallottam tőle - tette hozzá. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA