Cyclo-Cross Challenge: Rangos kerékpáros versenyt rendeztek Újbudán - videó, fotók

A 2021-es Cyclo-Cross Challenge második futamát rendezték meg október 30-án Újbudán, a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontnál.

A kerékpáros cyclo-cross versenyek tömegindításos rendezvények, azaz egyszerre rajtolnak el az indulók. A résztvevők egy 2,5-3,5 km hosszú körpályán indulnak, melynek talaja felváltva aszfalt és terep, ahol gyakran előfordul hó és sár is az időjárási körülményektől is függően. A versenypályán különböző akadályok vannak, így nem csak erőben, de technikai tudásban is a legjobbat kell nyújtaniuk a versenyzőknek. Fontos részlet még, hogy legalább 90%-ban kerékpáron tekerve kell versenyezni.

 

A felnőtt férfiak kategóriájában a verseny körülbelül egy órát jelent általában és természetesen a kategóriától függően változnak az ajánlott versenyidők a komoly kihívást jelentő megmérettetésen. Az nyer, aki legelsőként halad át az utolsó körben a célvonalon.

 

Érdekességet jelent még, hogy a versenyek előtt nem adják meg, hogy hány kört kell teljesíteni a versenyzőknek. Ajánlott versenyidők vannak, amit a bírók úgy határoznak meg, hogy a versenyben élen álló versenyző első két körének átlagideje alapján kiszámolják, hogy hány kört kell megtennie az elsőnek ahhoz, hogy az ajánlott időintervallumban legyen a versenyideje. A bírók így mindig a harmadik kör elején hirdetik ki, hogy a versenyzőknek hány kört kell megtenniük.

 

Az október 30-i viadal megszervezésében tevékeny részt vállaló újbudai Superior Mountain Bike Sportegyesület szerint a cyclo-cross versenyek hazai történetében kiemelkedő rendezvényre került sor az újbudai Sport11 és a Kána-tó szomszédságában, amely minden szempontból ideális helyszínnek bizonyult.

 

Az "elit férfi" kategóriában az 1-es rajtszámmal induló Búr Zsolt végzett az élen, alig több mint 58 és fél perc alatt megtéve a 8 körös távot. De összességében kéttucatnyi kategóriában, illetve korcsoportban álltak rajthoz a versenyzők: a felnőttek, idősebbek és fiatalabbak, gyermekek, férfiak és nők, fiúk és lányok egy embert próbáló, de kiváló hangulatú küzdelem során körözhettek Újbudán.

 

(Fotók: Bak Ferenc - a teljes galéria ITT!)

 

A teljes eredménysor itt megtekinthető!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA