BEAC: Edzések és tagdíjfizetés sincs a kosarasoknál május végéig

Mivel a BEAC kosárlabda-szakosztálya a szövetségi ajánlással összhangban, 2020. május 31-ig nem tart szervezett edzéseket, így a a tagdíjfizetési moratóriumot ugyanezen időpontig meghosszabbítja.

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) rendelete 2020. május 4-től lehetővé tette a sportegyesületek által szervezett, az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzéseken való részvételt. Ugyanakkor a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Elnöksége május 4-i ülésén úgy döntött, hogy fenntartja korábbi határozatát, és 2020. május 31-ig semmilyen válogatott és szakmai programot nem tart. Az elnökség egyben tagszervezeteinek is azt javasolta, hogy ezen időpontig szervezett edzéseket ne tartsanak.

 

A BEAC kosárlabda-szakosztályának vezetése a héten egyeztetéseket folytatott a csapatainak számára év közben edzési lehetőséget biztosító létesítményekkel. Ezek közül csupán a Nemzeti Sportközpontok jelezte, hogy a közeljövőben megnyitja kapuit, ám egyelőre ők is rendkívül szigorú feltételek mellett engedélyezik a sportolók belépését a Tüskecsarnok területére - írja a beac.hu.

 

A BEAC kosarasainál megvizsgálja a szabadtéri létesítmények használatának lehetőségét is, ám ezek kapcsán számos korlátozó intézkedés van még jelenleg is érvényben. Tekintettel arra, hogy Budapesten továbbra is kijárási korlátozás van és az MKOSZ ajánlása is egyértelmű iránymutatásokat ad, a szakosztály vezetése azt a döntést hozta, hogy a szövetségi ajánlással összhangban, 2020. május 31-ig nem tart szervezett edzéseket. Ennek értelmében a vezetés a tagdíjfizetési moratóriumot ugyanezen időpontig meghosszabbítja, így sportolóiknak májusban sem kell tagdíjat fizetniük.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA