Az újbudai Kyokushin karatésokat a járvány sem győzhette le - videó

A komoly sikereket hozó 2020-as évkezdet után a Budai Harcművész SE újbudai Kyokushin karatésai a karantén alatt online edzéseken tartják formában magukat.

A Budai Harcművész SE újbudai Kyokushin karatésai a járvány ideje alatt is aktívak, az edzők számos edzéslehetőséget biztosítanak a tanítványok részére. A korlátozások ideje alatt egy kis hangulatvideót is összeállítottak, amiben a karatésok otthoni edzésébe lehet bepillantást nyerni (lásd a cikk alján!).

 

Ami pedig az év korábbi részét illeti: január közepén a ceglédi válogatott tábor, majd a lengyelországi Carpathia Cup egy jó évkezdést biztosított – számolt be Váczi Zoltán, az újbudai Kyokushin karatésok vezetőedzője.

 

A nemzetközi versenyre 9 ország, több mint 800 versenyzője vett részt, ahol az újbudai csapat 3 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett:

 

1. helyezett lett:

 

Lukács Kamilla - U12-es korosztály, formagyakorlat

 

Gergely Henrietta - U16, +65 kg, küzdelem

 

Nagy Nóra Bíborka - felnőtt, -50 kg, küzdelem

 

2. helyezett lett:

 

Bagdi Alexa Zita - U14, -50 kg küzdelem

 

Zsin Zsombor - U16, -75 kg, küzdelem

 

Kiskó Pálma Masters - +35 kg, formagyakorlat

 

3. helyezett lett:

 

Gaál Fruzsina - U12, +45 kg, küzdelem

 

Bagdi Alexa Zita - U14, formagyakorlat

 

Kiss Balázs - U14, formagyakorlat

 

Torma Máté - U16, +75 kg, küzdelem

 

Februárban tovább folytatta a felkészülést a csapat, felhozó versennyel és egy napos edzőtáborokkal. A felnőtt magyar bajnokságon 3 versenyzővel vettek részt, akik közül Nagy Nóra Bíborka -50 kg küzdelemben magyar bajnok lett, így kvalifikálta magát a grúziai Európa-bajnokságra.

 

A járványhelyzet miatt sajnos ezt elhalasztották, de folyamatos készüléssel várja az új időpont kijelölését. Februárban került megrendezésre a Diákolimpia-elődöntő is, amelynek Várpalota adott otthont. A versenyen a legnépesebb csapat 32 fővel az újbudai versenyzők voltak, akiknél a szép eredmények sem maradtak el: 10 arany-, 6 ezüst- és 12 bronzéremmel zárták a versenyt.

 

A március közepére tervezett debreceni Diákolimpia döntő sajnos törlésre került a járvány miatt, de mégis nagy öröm, hogy a Magyar Kyokushin Karate Szervezet versenyminősítési rendszere alapján 51 sportegyesületből a 2. helyen áll a csapat.

 

A járvány okozta korlátozások miatt a szokásos tornatermi edzéseiket március 16-tól nem tudják megtartani, viszont március 18-ától számos, bármikor visszanézhető online edzéseket biztosítottak a tanítványok részére, amelyet március 26-tól már online élő edzések is követtek, ahol több csoportban minden nap van lehetőség edzeni.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA