Az újbudai Bragmayer Zsanett világbajnoki címet nyert!

Bragmayer Zsanett aranyérmet nyert hétfőn a spanyolországi Ibizán rendezett aquatlon-világbajnokság női versenyében.

A 29 éves sportoló a vb eredményközlő weboldala szerint 32:56 perc alatt teljesítette az 1 kilométer úszásból és 5 kilométer futásból álló távot. A második helyen a szlovák Margaréta Vráblová, a harmadikon a német Celine Kaiser végzett.

  

A 2021-ben rendezett tokiói olimpián 12. helyezett – ezzel a magyar női triatlonosok közül minden idők legjobb eredményét elérő – Bragmayer Zsanett az úszás után még holtversenyben második volt Kaiser mögött, ám végül 14 másodperccel maga mögé utasította német riválisát.

 

Nagyon ideges voltam a rajt előtt, igazából nem is értem, miért, de ennek ellenére megcsináltam, és kihoztam belőle a maximumot

– mondta Bragmayer a Magyar Triatlon Szövetség közösségi oldalán megosztott videóban. Kuttor Csaba tanítványa szombaton ezüstérmes lett az ugyanott rendezett duatlon-világbajnokságon, és a vb-értékelésnél mosolyogva hozzátette: „Ennél rosszabb sose legyen!”

 

Ami a többi magyart illeti, Kropkó Márta az 5., Holánszky Laura a 7., Peszleg Dominika a 9., Nádas Nóra Romina pedig a 11. lett a 41 fős mezőnyben. (MTI)

 

AQUATLAN-VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK:

 

1. BRAGMAYER ZSANETT 32:56 p

 

2. Margaréta Vráblová (Szlovákia) 33:05

 

3. Celine Kaiser (Németország) 33:10

 

...5. Kropkó Márta 33:22

 

...7. Holánszky Laura 33:30

 

...9. Peszleg Dominika 33:52

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA