"Az olimpiával hálálnám meg Újbudának": Ők a kerület kiváló edzői és sportolói

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett kerületi ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő átadta többek között az "Újbuda kiváló edzője" és "Újbuda kiváló sportolója" elismerő címeket is. Meg is szólaltattuk a díjazottakat, Nagy Krisztinát, Majoross Gergelyt, Petik Pannát és az épp Ausztráliában versenyző Bragmayer Zsanettet is.

A Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolában megrendezett ünnepségen Újbuda sportéletének több elismert szereplője is elismerést kapott.

 

"Egy ilyen elismerés, egy ilyen közösségtől nagyon nagy jutalom"

 

"Újbuda kiváló edzője" elismerő címet kapott Nagy Krisztina nevelőedző, a kosárlabda sportág utánpótlás-nevelésben és versenyekre történő felkészítésben nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú munkájának elismeréseként.

 

- Nagy meglepetés volt, nem tudtam, hogy jelölnek a díjra - mondta honlapunknak Nagy Krisztina. - Nagyon nagy elismerésnek tartom az elmúlt 25 év munkájáért, amit itt, Újbudán végeztem. Ezért is nagyon boldog voltam. Nyilván egy edzőnek mindig az a legszívmelengetőbb, ha a volt tanítványai, akár hosszú évekre visszamenőleg jönnek és megköszönik a munkáját, de egy ilyen szakmai elismerés, egy ilyen közösségtől is nagyon nagy jutalmat jelent. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy jelenleg is van 4-5 olyan élvonalbeli játékos, akár a MAFC-ban, akár más csapatokban, akik tőlünk kerültek ki - tette hozzá a tréner.

 

"Nekem ez a díj különleges"

 

Ugyancsak "Újbuda kiváló edzője" elismerő címet kapott Majoross Gergely, a magyar férfi jégkorong-válogatott másodedzője, a MAC vezetőedzője "a jégkorong sportágban nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú munkájának elismeréseként." Az újbudai hokicsapattal a szlovák topligában a legjobb nyolcig jutott szakvezetővel is beszélgettünk a díj kapcsán.
 

- Boldog voltam nagyon és köszönöm már a jelölést is, és persze azt is, hogy ezt az elismerést megkaphattam. Nekem ez a díj abból a szempontból különlegesebb, hogy én a XI. kerületben születtem, ott nőttem fel, és 20 éves koromig ott is éltem. Nyilván egy nagyon fontos hely az életemben Újbuda, emiatt ez az elismerés kicsit közelebb áll is hozzám, mint azok, amiket a múltban kaptam más kerületben vagy városban. Örülök annak is, hogy a MAC-nál elvégzett minőségi munkánk a kerület javára válik, és boldog vagyok, ha a fiatalok, gyerekek emiatt esetleg a sport mellett teszik le a voksukat, legyen az jégkorong vagy bármilyen más sportág. Bár a MAC akadémiája, utánpótlása nem a kerületben működik, de számomra örömteli volt, hogy a felnőttcsapat Újbudára költözött.

 

Majoross Gergely röviden visszatekintett a MAC-Újbuda nemrég véget ért Tipsport Liga-idényére is.

 

- Ez az idény a Tipsport Ligában egy nagyon jó tapasztalat volt és egy nagyon hasznos év, komoly kihívások elé kerültünk, amelyekből nagyon sokat is tanultunk. Az, hogy a kihívásokra folyamatosan megoldást kellett találnunk az év során, arra sarkalt minket, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Úgy gondolom, ezt sikerült is megvalósítanunk és az a játék, teljesítmény, amit az utolsó egy hónapban bemutattunk, egészen más színvonalú volt, amire szeptember-október környékén voltunk képesek. Azt hiszem, ez volt a szezon legfontosabb hozadéka. Bízom abban, hogy ez folytatódni is fog majd, és az elénk háruló akadályokat továbbra is át tudjuk ugrani és ezen a szinten tudunk a jövőben is versenyezni, egyre eredményesebbek lenni.

 

 

"Rendkívül ösztönzőleg hat 17 évesen"

 

"Újbuda kiváló sportolója" elismerő címet kapott utánpótlás kategóriában Petik Panna a 2018. évi hazai és nemzetközi versenyeken vízilabda sportágban elért kimagasló sportteljesítményei elismeréseként.

 

Az OSC mindössze 17 éves élvonalbeli játékosa nagyon meglepődött, amikor kiderült, ő kapja meg az elismerést.

 

- Nagyon meglepett amikor megkaptam a meghívót, igazából el sem hittem, hogy engem választottak erre a díjra. Nagyon örültem annak, hogy ilyen elismerést kaphattam. Rendkívül ösztönzőleg hat 17 évesen, hogy Újbuda önkormányzat engem választott a legjobb utánpótláskorú sportolónak, ráadásul tényleg úgy, hogy egyáltalán nem számítottam rá. Mindez arra ösztönöz, hogy még többet, még keményebben dolgozzak. A céljaim? Szeretnék majd ott lenni nyáron a junior válogatott keretében és egyre meghatározóbb szerepet betölteni az OB I-ben is. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem ebben a másfél évben, mióta élvonalbeli játékos lehetek, és továbbra is azon dolgozom majd, hogy még jobb vízilabdázó váljon belőlem

 

- mondta Petik Panna a sport.ujbuda.hu-nak.

 

"Nagyon sokat köszönhetek a XI. kerületnek"

 

Felnőtt kategóriában Bragmayer Zsanett a 2018. évi hazai és nemzetközi versenyeken triatlon sportágban elért kiemelkedő sportteljesítményei elismeréseként. A kiváló háromtusázót már Ausztráliában értük el. 

 

- Nagyon boldog vagyok, hogy én kaphattam ezt a díjat. Számos olimpikont és sportolót ismerek, akik a XI. kerületben sportolnak, így ennek fejében hatalmas megtiszteltetés, hogy idén én bizonyultam a legjobbnak közülük. Természetesen a falon lesz ez a kitüntetés is. Nagyon sokat tud segíteni a téli hajnali keléseknél, mikor ránézek, hogy miért is kaptam ezeket a díjakat. Szeretném mégegyszer megköszönni a támogatást, nagyon sokat jelent nekem!

 

A 25 éves sportoló ezer szállal kötődik Újbudához, és korábban tíz alkalommal is elnyerte a helyi tehetségeket ösztönző és segítő Papp László Sportösztöndíjat

 

- Kilenc éves korom óta sportolok versenyszerűen. Mint minden gyerek, aki megszállott lesz a sportága iránt, olimpiai bajnok szerettem volna lenni. Engem is mindig ez a gondolat lendített át egy-egy nehezebb időszakon. Szerencsére a családom és az egyesületem mindig ott állt mögöttem, és nem hagyták, hogy elkallódjak. 4 éve kezdtem el én is foglalkozni fiatal gyerekekkel, így látom, hogy mennyire fontos, hogy motiváljuk és bíztassuk a gyerekeket, még akkor is ha nem feltétlenül versenyszerűen csinálja. Hálás vagyok, hogy azt csinálhatom amit a legjobban szeretek és minden lehetőség biztosított ehhez a XI. kerületben. Ha akarnék sem tudnék mondani ideálisabb helyet a sportoláshoz! - tette hozzá.

 

 

Bragmayer akár hamarosan újabb "jutalomban" részesülhet, hiszen közel áll a 2020-as olimpiai kvalifikációhoz. 

 

- 2018 májusában kezdődött el az olimpiai kvalifikáció és 2020 májusában fog lezárulni. A tavalyi év vége nagyon jól sikerült a számomra, értékes olimpiai pontokat szereztem, a 30. helyen állok a ranglistán. Jelenleg is Ausztráliában vagyok, és próbálom az első éves alacsonyabb pontjaimat kicserélni egy jobb helyezéssel. Az eddigi eredményeimmel már szinte a tokiói gépen ülök és azon gondolkodom, hogy ott mit lehetne elérni... persze ehhez a második évben is jól kell teljesítsek, de jól sikerült a téli alapozás, így magabiztosan vágok neki az idei szezonnak.

 

Hogy mit várna el magától Tokióban és hogy mit jelent korábbi kijelentése, mely szerint "nem csak magyar, hanem újbudai színekben is indulna majd az ötkarikás játékokon"?

 

- Szeretek reális célokat kitűzni magam elé, bár ha ezeket sikerül is megcsinálnom, akkor is sokszor elégedetlen vagyok magammal szemben. Talán ez is lehet a titkom és ez visz előre. Egy olimpián bármi megtörténhet, ott nem mindig érvényesül a papírforma. Vannak esélyesek, de sokszor meglepetésemberek kerülnek pontszerző helyre. Szeretnék én is egy meglepetésember lenni! Helyezésekről még nem beszélnék, térjünk vissza rá egy év múlva.

 

Nagyon sokat köszönhetek a XI. kerületnek, amely hihetetlen fejlődésen ment keresztül, amióta sportolok. Több uszoda, szabadtéri futópálya alakult, ahová én is rendszeresen megyek edzeni. Ízig-vérig XI.kerületi lakos vagyok, mindössze 4 évre "hagytam ott" a városrészt, amikor még újoncként a Margitszigeten voltak az edzéseim. Minden lehetőséget biztosítottak nekem a gond nélküli edzésekben, amit egy olimpiai szerepléssel szeretnék majd meghálálni!

Emellett polgármesteri dicséretben részesült Váczi Zoltán, a Budai Harcművész Sportegyesület vezetője, a töretlenül fejlődő klub megalapításáért és vezetéséért, a magas szakmai színvonalat képviselő munkája, elhivatottsága elismeréseként.

 

- DG -

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA