"Arany pillanatok": Legendákra emlékező kiállítás nyílt az 50 éves Grosicsban

Március 2-ig látogatható az "Arany pillanatok" című kiállítás az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola aulájában.

Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő intézményben az Aranycsapatnak és tagjainak relikviáiból nyílt kiállítás, amely az iskola névadója, a legendás kapus, Grosics Gyula emléke előtt is tiszteleg.

 

A kiálíltás megnyitóján beszédet mondott az iskola legendás névadójának lánya, Grosics Edina, aki köszönetet mondott az iskolának, amely kitartóan ápolja édesapja emlékét, amelyet ezzel tovább is visz a következő generációk számára.

 

Beszédet mondott Hományi Tamás, tankerületi igazgató, Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó, Szőllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, valamint Kiss Mihály, a Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója is.

 

Molnár Gyula, a XI. kerület országgyűlési képviselője is köszöntötte a diákokat és tanárokat, valamint az Aranycsapatot is méltatta.

 

- Adtunk valamit a világnak, amely alapján minket mindenki be tud azonosítani, bárhová is megyünk. Abban a pillanatban, hogy a labdarúgásról esik szó, és azt mondjuk, hogy Aranycsapat, Puskás, vagy bármelyik nevet is említjük, mindenki azonnal tudja, hogy miről is beszélünk - fogalmazott a politikus.

 

Az iskola tanulói verses-zenés előadásokkal járultak hozzá a megnyitó ünnepélyes hangulatához (Újbuda.hu)

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA