A TOP 10-be került a vb-n a különleges újbudai bringás tehetség - fotók, videó

A kerékpáros cyclo-cross világbajnokság harmadik napján magyar, sőt, újbudai sikernek is örülhettünk, hiszen a Superior Racing Team versenyzője Takács Zsombor a férfiak U19-es korosztályában a 9. helyet szerezte meg.

A Hollandiában rendezett világbajnokságon az újbudai Superior Racing Team kerékpárosa, Takács Zsombor látványos és dinamikus versenyzéssel a 23. helyről indulva - és körről-körre javítva pozícióját - végül a történelminek mondható 9. helyen végzett ,mindössze 47 másodpercnyi lemaradással a győzteshez képest.

 

Mindez különösen annak fényében nagy szó, hogy Takács elsőéves versenyző, azaz méginkább értékes és jövőbe mutató az eredménye. A fiatal újbudai bringás rendkívüli tehetségnek számít, erről árulkodik, hogy 2022-ben, a cross country olimpiai szakágban Eb-3. lett, cyclo-crossban pedig a 9. helyezést érte el a kontinensbajnokságon.

 

Takács ráadásul sportemberi kvalitásairól is tanúbizonyságot tett, amikor a futamát követő videóüzenetében mindenkinek megköszönte segítségét, munkáját, mellyel az ő sportsikereit előremozdították. A tehetség sikereinek, tudásának és jellemének köszönhetően egyre népszerűbb és keresettebb sportoló a nagy nyugati kerékpáros klubok körében is.

 

Takács sikerei pedig újfent bizonyítják, hogy Újbudán komoly és eredményes kerékpáros utánpótlásnevelés folyik.

 

(Fotók: Schöff Gergely)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA