A sportszeretet és küzdőszellem jutalma: Itt vannak Újbuda legfittebb 60 feletti bajnokai

Ismét nagy sikerrel zajlott le a "Válassz Sportot Újbudán 60 felett" rendezvénye, amelynek díjkiosztó eseményét december 3-án tartották meg. 

A legsportosabb szépkorúak ezúttal is öt sportágban, asztalteniszben, sakkban, úszásban, teniszben és futásban mérték össze tudásukat és erejüket novemberben, a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban, illetve a Bikás Parkban, ismét tanúbizonyságot adva arról, hogy a kor nem számít, ha a mozgás, a sport szeretetéről van szó.

 

A különleges sportesemény végén a résztvevők - eredményeiktől függően – egy összesített pontszámot is magukénak tudhattak, ez alapján derült ki, ki nyerte el a hölgyeknél és a férfiaknál az "Újbuda legfittebb 60 feletti bajnoka" címet. Emellett a különböző versenyszámok első három helyezettjei is ajándékban részesültek.

 

A fődíjak, illetve a valamennyi résztvevőt megillető emléklapok átadására az összesítést követően, december 3-án hétfőn, a Gabányi László Sportcsarnok közösségi terében került sor.

- Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan sportolnak és használják ki a kerületben lévő sportolási lehetőségeket, akár a "Válassz Sportot Újbudán 60 felett" rendezvényén, akár más alkalmakkor. Számunkra ez egy nagyon jó visszajelzés arról, hogy a munka, amelyet végzünk, jó irányba halad. Nekünk az a legfontosabb, hogy a lakosság, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig rendszeresen mozogjon és próbáljon egészséges életmódot élni, hogy ezzel az idősek minél tovább a közösség tagjai maradjanak – mondta ünnepi beszédében Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere.

 

 

- Gratulálok mindenkinek és arra biztatom Önöket, hogy hozzanak még pár embert, mert biztosan sokan vannak, akik igénybe vennék ezeket a lehetőségeket. Mi pedig tovább fejlesztjük az intézményeket és a sportolási körülményeket. Az, hogy mennyire népszerűek ezek a lehetőségek, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az először átadott futóköröket már újíthatjuk fel, akkora az igénybevétel. De ezt nyilván örömmel is tesszük. Éljenek a lehetőségekkel és köszönöm, hogy részt vesznek ezen a rendezvényen, ezzel is gazdagítva Újbudát! - tette hozzá a kerület első embere.

  

Simicskó István kormánybiztos, Újbuda parlamenti képviselője már leendő résztevőként is szólt az egybegyűltekhez.

 

- Örülök annak, hogy a fiatalos lelkület megmaradt Önöknél. Bár szeretném felhívni a figyelmet, hogy három év múlva ez a verseny fokozott terhelést jelent majd a résztvevőknek, mert én is betöltöm majd a 60-at és ott leszek a rendezvényen…nyilván a sportolói múlt mindenkit kötelez. Ahogy a polgármester úr is elmondta, ezt a programot még Kocsis Sándorral, Hoffmann Tamással és Horváth Gáborral kezdtük el, amikor még a sportért felelős szakállamtitkár voltam. A "Válassz Sportot Újbudán" szeptemberben ismét nagyon nagy sikert aratott, rengeteg gyermek jött ki a szüleivel a Sport11-be és választott magának sportágat. De ugyanilyen fontos, hogy idősebb korban is ápoljuk a sport iránti szeretetet és elkötelezettséget, ezzel is példát mutatva gyermekeinknek és unokáinknak. Szívből gratulálok Önöknek ahhoz, hogy ezt vállalták, hogy csinálják és űzik, hogy nem adják fel – fogalmazott a kormánybiztos, aki aztán a polgármesterrel együtt a díjakat, emléklapokat is átadta.

 

 

Kocsis Sándor, a rendezvényt szervező Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a résztvevőkhöz szólva arra kérte a versenyzőket, hogy tapasztalataikkal és javaslataikkal segítsék a szervezők munkáját abban, hogy még jobbá lehessen tenni a népszerű sporteseményt. Már ebben az évben is sok olyan javaslatot tettek a résztvevők, amelyek még gördülékenyebbé tették a rendezvény lebonyolítását.

 

2018-ban a nőknél Szabó Alpárné diadalmaskodott összesítésben, ezzel ő nyerte meg a két fős wellness-csomagot is. A legfittebb 60 feletti hölgy úszásban (mind a két mellúszó számát megnyerte) és futásban (3. lett) is kiemelkedően teljesített.

 

- Három sportágban indultam, az úszás a fő versenyszámom, azon belül is a mellúszás. Futásban harmadik lettem, de az asztaltenisz-versenyen is részt vettem, a női párosok versenyében nem, mert végül nem volt elég induló, úgyhogy én úgy veszem, hogy ott elsők lettünk a párommal (mosolyog). Vegyespárosban nyolcadikok lettünk, nagyon jót játszottunk és nagyon jól éreztük magunkat. Mivel más kerületekben nem indítanak hasonló rendezvényt, nagyon tiszteletreméltónak tartom, hogy itt, Újbudán hajlandóak az idősekkel is foglalkozni, hogy mi is megmutathatjuk a sporttudásunkat. Én egész évben próbálok mozogni, bérletem is van a Nyéki Imre Uszodába, szinte naponta járok úszni, tornázni és jógázni is. Jövőre pedig szeretnék mind az öt sportágban elindulni és készülök a címvédésre, mert nagyon belelkesültem – mondta honlapunknak a női győztes.

 

 

A férfiaknál a rendezvényen már másodszor résztvevő Radnóti György ért révbe, aki teniszben (egyesben és párosban is 2. lett) nagyszerűen szerepelt, de mellúszásban is szerzett egy 3. helyet. Ráadásul egyike volt azon versenyzőknek, akik mind az öt számban részt vettek, így elegendő pontszámot tudott gyűjteni az összesített első helyhez.

 

- Nagyon jó kezdeményezés ez a rendezvény, amely már a harmadik volt a sorban. Én sem találkoztam más kerületben ilyen sporteseménnyel, néhány barátom már el is kezdte a saját önkormányzatát noszogatni…tavaly három sportágban indultam, akkor összesített hetedik lettem, idén mind az ötben, pedig van olyan sportág, a sakk, amihez abszolút nem értek, de két nappal előtte megtanultam a szabályokat…Asztaliteniszben és futásban negyedik lettem, teniszben két második helyet, 100 méteres mellúszásban pedig egy harmadik helyet szereztem. Elégedett vagyok, de itt nem az eredmény a lényeg, hanem hogy összehozza azokat az embereket, akik nagyjából azonos korosztályúak és akiknek közös érdeklődési körük is van: a sport. Ezáltal pedig közösségi kapcsolatok is kialakulhatnak a résztvevők között – fogalmazta meg a rendezvény egyik fontos célját Radnóti György.

 

Külön edzésekkel nem készültem, de aktív vagyok, munka és sportolás terén is. Heti 8-10 órát sportolok, a fő sportágam a tenisz, de úszok, kocogok és kondizok is – tette hozzá.

 

 

"Válassz Sportot Újbudán 60 felett", az összesített végeredmény:

 

NŐK:

 

1. Szabó Alpárné Kata - 233 pont

 

2. Alené Kovacsik Hajnalka - 183

 

3. Szlatki Ágnes - 166

 

 

FÉRFIAK:

 

1. Radnóti György - 350 pont

 

2. Pálmai Lajos - 299

 

3. Rieger Vilmos - 262

 

 

Az egyes sportágak végeredményei:

 

>>Asztaltenisz

 

>>Úszás

 

>>Sakk

 

>>Tenisz

 

>>Futás

 

 

- DG -

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA