3 aranyat is nyert az újbudai Zen Power Taekwon-do az év egyik legkeményebb versenyén

Három arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárta az újbudai Zen Power Taekwon-do egyesület a XI. Spirit Open versenyt. 

Az újbudai taekwondósok április 9-én a Mogyoródon megrendezett XI. Spirit Openen vettek részt 12 versenyzővel, 3 edzővel és 2 bíróval. A versenyre 6 ország 39 klubjának 320 versenyzője nevezett, így az utóbbi idők egyik legnagyobb létszámú megmérettetése lett az esemény.

 

Ugyancsak különlegessége volt a Spirit Opennek, hogy ez egy úgynevezett nyílt verseny, így más küzdősportok képviselői is indulhattak küzdelemben, ha elfogadták az ITF Taekwon-do szabályait. Ez még tovább erősítette az amúgy is igen rangos mezőnyt - több kategóriában kifejezetten komolyan meg kellett harcolni az érmekért.

 

Amelyek közül a Zen Power Taekwon-do csapata végül hetet vihetett haza.

 

Aranyérmes lett Péter-Szabó Dániel (küzdelem), Balázs Dorka (küzdelem) és Békássy Csaba (formagyakorlat), utóbbi ráadásul egy ezüstöt is nyert küzdelemben. Bronzérmesként zárt Gór-Nagy György (küzdelem), valamint Kercza Réka, aki formagyakorlatban és küzdelemben is fel tudott állni a dobogó harmadik fokára. 

 

Békássy Csaba, a VI. danos klubvezető-edző elmondása szerint "most is többen voltak az egyesület versenyzői közül, akik első versenyükön indultak, és ők is nagyon szépen dolgoztak. Mindeközben az egész csapaton kezd érződni, hogy alakul az úgynevezett versenyrutin - egyre nyugodtabbak és tudatosabbak az újbudai taekwon-dósok."
 
A Zen Power Taekwon-do gratulál a csapattagoknak és köszöni edzőinek, így Békássy Csaba és Vári János mesternek, illetve Dujmov Tamásnak, valamint a bíróiknak - Opra-Szabó Zsuzsa és Kállai Anna mestereknek - a munkáját -, és természetesen a szülők és szurkolók támogatását. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA