Zsinórban negyedszer nyert a MAFC a bajnokságban

"Kiegyenesítette" bajnoki mérlegét a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában. Garai Péter csapata végül szoros meccsen győzte le a Salgótarjánt a Gabányi László Sportcsarnokban.

Immáron 8 győzelemmel és 8 vereséggel áll a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában. Az újbudaiak a Salgótarján elleni 86-84-es sikerrel zsinórban negyedik győzelmüket aratták a bajnokságban, így stabilizáták helyüket a középmezőnyben. 

 

Garai Péter együttese a PVSK, az NKA Pécs és az MTK után a Nógrád megyeiek ellen is begyűjtötte a győzelmet, méghozzá egy igen hullámzó mérkőzésen. Bár a Salgótarján ötpontos fórba került viszonylag gyorsan, a MAFC már vezetett az első negyedet követően, a nagyszünetre viszont a vendégek mehettek egypontos előnnyel (45-46). 

 

A harmadik felvonás viszont egyértelműen az újbudai csapatnak sikerült jobban, elsősorban nagyszerű dobóformájának köszönhetően: a MAFC tizenhárom mezőnykísérletéből tizenegy sikeres volt, ráadásul Tóthék hat távoli próbálkozásából öt tripla is a kosárban kötött ki. 11 ponttal nyerte meg ezt a negyedet a hazai gárda, a vége mégis szoros lett.

 

A tarjániak hosszú hajrát nyitottak, egyre közelebb kerültek a házigazdához és az sem segített a MAFC-on, hogy három kulcsfontosságú büntetőt is kihagyott a végjátékban. Ugyanakkor a vendégcsapat sem volt elég pontos a végén, így a MAFC két egységet végül megőrzött előnyéből és újabb fontos győzelmet aratott.

 

MAFC - Salgótarjáni KSE 86-84 (27-25, 18-21, 29-18, 12-20)

 
MAFC: Polgárdy 22/12, Tóth P. 30/9, Lakits 11/6, Bősze, Csapai 13/3
 
Cserék: Biber 8, Pfandler 2.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA