Winter Classic: fergeteges MAC-siker

A MAC nyerte a MOL Liga csúcsrangadóját a Winter Classicon – négyből három találkozót behúzott a fővárosi csapat az alapszakaszban –, parázs ütközet zajlott a december 29-én a Városligetben.

MAC BUDAPEST–DVTK-JEGESMEDVÉK 6–3 (3–2, 1–1, 2–0)

Városliget, 3050 néző. V: Halassy, Rencz, Muzsik, Váczi

 
MAC: Arany G. – Escobedo 1, Kovács B. 1 – Pozsgai, Mestyán (1) – Vokla, Ruikka – Lakatos – Kovács Cs., Booras 1 (2), Könczei – Nagy G., Jubinville (1), Somogyi 1 – Keresztury (2), Nagy K. 1 (1), Terbócs 1 – Tóth R., Roczanov, Silló – Schmál. Edző: Majoross Gergely

 
DVTK: Adorján – Láda B. (1), Leppänen (1) – Gőz, Vojtkó – Kuqali, Joe – Pavuk, Galanisz 1, Magosi B. – Miskolczi, Hajós 1, Tóth A. (1) – Toulmin, Johnston, Sakaris 1 – Ritó, Sági, Karda – Albert, Popovics. Edző: Doug Bradley
Kiállítások: 20 perc+végleges kiállítás (Terbócs), ill. 8 perc+végleges kiállítás (Johnston)

 

Szenzációs mezekbe öltözött és igen agilis MAC-ot láthatott a közönség a MOL Liga-csúcsrangadó első szakaszában. A kékek, akik kapuját ezúttal a sérült Bálizs Bence helyett a kereken 20. születésnapját ünneplő Arany Gergely védte, némi mezőnyjáték után magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd a 7. percben a vezetést is megszerezték, Mestyán lőtte középre a korongot az alapvonalon, Booras közvetlen közelről betette. Kisvártatva jött a második, Nagy Krisztián tette fel a pakkot a keresztléc alá. Ezzel még nem volt vége a MAC-rohanásnak, Terbócs szép csellel játszotta tisztára magát, és a befejezés is hibátlan volt. Ekkora különbség ezzel együtt játékban nem volt a csapatok között, és hogy ez az eredményen is látsszon, arról közel a végéhez tíz másodpercen belül gondoskodott a Miskolc. Előbb Hajós Roland ért bele egy kékről eleresztett bombába, majd a középkezdés után Galanisz kapott ügyes passzt és lőtt hatalmas gólt, 3-2-nél mehettek pihenni a csapatok.

 
A második harmadban csökkent a tempó és a hőfok is. A DVTK emberelőnyöket és szólókat is kihagyott, majd újfent felszívta magát a MAC. Különösen azok után, hogy Adorján Attila sokszor elmozduló kapuját egyszerűen kicserélték. Itt is, ott is akadtak helyzetek ezt követően, míg végül a Magosi szabálytalansága után megítélt fórból Sean Escobedo eredményes volt távolról. A Jegesmedvék a következő öt a négyet sem tudták kihasználni, bár kapuvasig eljutottak, viszont nem sokkal később egyenlő létszámban betaláltak: Sakaris villámgyorsan megkerülte a kaput, az alapvonal mögül a pozícióját kereső Arany korcsolyájára lőtte a korongot, ami alig fért el a vas mellett – de elfért, 4-3 állt a táblán a második szünetben.

 
A döntés így a harmadik felvonásra maradt, amelyet aztán összességében végig uralni tudott a MAC. Az alaphangot ehhez az adta meg, hogy a DVTK nem tudta kivinni a korongot a harmadából, amit visszapasszoltak a kapu előterébe, és a teljesen egyedül maradt Kovács Bronson nemes egyszerűséggel becsúsztatta. Innentől nagyon kellett mennie a Miskolcnak, ám az átütő erő sokáig hiányzott a támadásaikból. Ezt illusztrálta, hogy egy 72 másodperces kettős előny során négyszer egymás után sem tudták bevinni a pakkot, felállni ás lőni sem tudhattak. Majdnem ugyanígy pazarolták el a szimpla előnyeiket is, bár helyzeteik akadtak, nem éltek velük. Az utolsó percekben még megnyomták keményen, volt akció, melynek során Kovács Bronson háromszor blokkolt egymás után, úgy kellett letámogatni később. A pontot az i-re az obligát kapuslehozatal során Somogyi Balázs tette fel, két sikerületlen próbálkozás után harmadjára is fonákkal célozta meg az Adorján által elhagyott ketrecet, ekkor már sikeresen, kialakítva a 6-3-as végeredményt. Az utolsó mozzanat mégsem ez volt, hiszen még egymásnak ment Terbócs és Johnston, a masszív pofozkodásból is a MAC-os hokis jött ki jobban.

 
Ezzel a DVTK-nak és az UTE-nak is 65 pontja van az élen, a MAC-nak 64, ám utóbbi csapat egy meccsel kevesebbnél tart.


MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Úgy álltunk ehhez a meccshez, ahogy kellett. Nagyon készültünk érzelmileg, és végig motiváltak voltunk. A háromgólos vezetésünk után hibázgattunk, de az emberhátrányos játékunkat ki kell emelnem, kiválóan bekkeltünk, önfeláldozóan.
Doug Bradley: – Nem kezdtünk jól, és túl nagy hátrányba kerültünk. Az emberelőnyös játékunk nem működött, a MAC-é igen, és nem is lőttünk eleget, miközben az ellenfelünk jól védekezett. Talán ha menet közben ki tudtunk volna egyenlíteni, más a vége, de nem sikerült.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA