Volt NHL-játékos a MAC-ban, nyerték a magyar-magyar rangadót is

Zsinórban két győzelmet aratott a MAC-Újbuda jégkorong-csapata a TipSport Ligában és egy remek igazolást is nyélbe ütött.

Az újbudaiak a hét elején jelenetették be, hogy leigazolták a 29 éves John Negrint, aki három összecsapáson, a Calgary Flames együttesébeb a világ legerősebb jégkorong-bajnokságában (NHL) is játszott, de a (szintén bombaerős) észak-amerikai második vonalban, az AHL-ben is jégkorongozott, méghozzá összesen 258 mérkőzésen. 

 

 

A 29 éves kanadai hátvéd Gyetván még nem lépett pályára, de új csapata így is bravúros győzelmet aratott. Az első harmadban háromgólos előnyre tett szert, és bár a kapust cserélő hazaiak a második játérészben vissza tudtak kapaszkodni, az utolsó 20 perc megint a MAC-é volt, amely 5-4-re nyert végül egyik közvetlen riválisa otthonában, visszavágva a korábbi 4-2-es újbudai vereségért.

 

HC 07 Detva - MAC-Újbuda 4-5 (0-3, 3-2, 1-0)

 

A MAC gólszerzői: Langkow 2, Nagy K., Bodó, Dudás J.

 


Következett aztán az idény második magyar rangadója a TipSport Ligában, a MAC a Tüskecsarnokban fogadta a DVTK-t, soraiban immáron Negrinnel. Aki előbb egy 2 perces büntetéssel, majd egy assziszttal nyitott, ő is benne volt Dudás Jesse vezető találatában.

 

Az első és a második harmadot is egygólos előnyben zárta a MAC-Újbuda, a végén pedig kettő lett a csapatok közötti különbség, köszönhetően Bálizs Bence nagyszerű formájának és védéseinek is. Majoross Gergely csapata másodszor is legyőzte a sorozatban a miskolciakat (4-2).

 

Majoross Gergely (MAC-Újbuda): - A teljesítményünkkel nem vagyok elégedett, nekem egyáltalán nem tetszett a meccs, egyik oldalról sem, mert a játék lassú és feszült volt, amit nem értek. Viszont az óriási, hogy így is, ennyi hiányzóval is nyerni tudtunk – főleg a kapusteljesítményünknek hála –, erre büszkék lehetünk, miként a két fiatal hátvédünkre is, hogy ennyi idősen ilyen szinten produkálnak. Örömteli, hogy ilyen sok néző előtt léphettünk pályára, és azért azt is elfogadom, ha rossz játékkal mindig három pontot szerzünk…(Nemzeti Sport)

 

MAC-Újbuda - DVTK-Jegedmedvék 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

 

MAC: Bálizs – Negrin (1), Dudás J. 1 (1) – Burt (1), Fejes – Pozsgai, Bugár (1); B. Orbán 1, Langkow, Bodó (1) – Klempa 1, Brown 1, Dansereau (1) – Szabad, Nagy K. (1), Terbócs – Odnoga M., Majoross B., Szigeti – Kreisz

 

DVTK: Vay – Crawford (1), Kiss D. – Szirányi B., Milam 1 – Láda B., T. Slovák – Vojtkó; Z. Pance 1, Vas J., Harrison – Magosi B., Loiseau, Kulmala (2) – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Ritó, Hajós, Vincze P.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA