Vízilabda: Tíz OSC-gól a Világkupán

A házigazda németektől elszenvedett 12-10-es vereséget követően Ausztráliát és Japánt is legyőzte a magyar férfi vízílabda-válogatott a Berlinben zajló Világkupán, nem kis részben az újbudai Kovács Gergőnek és Manhercz Krisztiánnak köszönhetően. 

Az ausztrálok elleni, második csoportmeccsen a javítás reményében lépett pályára a magyar vízilabda-válogatott, de alaposan meg kellett szenvednie ellenfelével. A mieink élére az A-Híd OSC-Újbuda két kiválósága, Kovács Gergő és Manhercz Krisztián állt: előbbi 3, utóbbi 4 góllal járult hozzá a 9-8-as sikerhez.

 

Japán ellen parádézott az első negyedben a nemzeti pólócsapat, 8-3-as előnyre szert téve és bár a másik három negyed már szorosabban alakult, Märcz Tamás együttese végül magabiztos, 19-14-es győzelmet aratott. Manhecz két, Kovács egy találatot jegyzett ezen a csoportmeccsen.   

 

A két sikerrel a magyar válogatott a második helyen végzett a berlini Világkupán, a németek mögött, és pénteken az Egyesült Államok válogatottjával mérkőzik meg a negyeddöntőben.

 

Az ottani továbbjutó a legjobb négy között a Japán-Szerbia találkozó győztesével játszik majd az döntőbe jutásért. A másik ágon Ausztrália-Horvátország és Németország-Dél-Afrika mérkőzést rendeznek.

Vízilabda, Világkupa

A magyar eredmények és az A-csoport végeredménye:

MAGYARORSZÁG - Németország 10-12

 

MAGYARORSZÁG - Ausztrália 9-8

 

MAGYARORSZÁG - Japán 19-14

1. Németország 4 pont (35-29), 2. Magyarország 4 (38-34), 3. Ausztrália 4 (32-24), 4. Japán (29-47)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA