Vízilabda: Négy Fradi-játékos koronavírusos, elmarad az OSC-Újbuda elődöntője is

A címvédő FTC együttesénél a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát produkált, ezért a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a Margitszigeten zajló BENU férfi Magyar Kupa további mérkőzéseit elhalasztja.

"A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan tájékoztatta a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált.

 

A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk. A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók. Igyekszünk mihamarabb további tájékoztatást adni" – olvasható a vízilabda-szövetség közleményében.

 

A férfi vízilabda Magyar Kupát idén rendhagyó módon rendezték meg: a résztvevő 16 csapat első körben négy négyes csoportban játszott körmérkőzéseket, majd második fordulóra újabb négy csapat alkotott csoportokat, a kvartettekbe az első körből egy-egy első, második, harmadik és negyedik helyezett került.

 

A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző szakasz eredményei alapján történt, ebben a fázisban azok a csapatok már nem találkoztak egymással, amelyek korábban összecsaptak. Jelenleg a torna zárószakasza zajlott a Margitszigeten: a szerdai programból már csak a két elődöntő, a Ferencváros - Vasas és az OSC-Újbuda - Szolnok párharc hiányzott.

 

Az újbudaiak hibátlan mérleggel jutottak el a legjobb négy közé.

 

Vári Attila szöveségi elnök videóüzenetben erősítette meg a pozitív tesztek, illetve a halasztás tényét. (MTI / sport.ujbuda.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA