Vízilabda: Ezüstérmes lett az OSC-Újbuda a Magyar Kupában

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata címét megvédve nyerte a BENU férfi vízilabda Magyar Kupát, melynek szombati fináléjában 16-15-re győzte le a Genesys OSC-Újbuda együttesét.

A találkozó elején a Ferencváros "hátát nézték" az újbudaiak, folyamatosan zárkózniuk kellett, többször is kétgólos hátrányból álltak fel és tartották a lépést. Varga Dániel vezetőedző együttese aztán a harmadik negyedben kiváló teljesítményt nyújtott, rendre túljárt a betegeskedő Vogel Somát helyettesítő kapus, Szakonyi Dániel eszén és kétgólos előnnyel fordult rá az utolsó nyolc percre.

 

A zárónegyedre Vogelt is bevetette Varga Zsolt vezetőedző, meg is érkeztek a védések, elöl pedig Sztilianosz Argiropulosz két remekbe szabott góllal egyenlített, majd Manhercz Krisztián büntetőjére is ő válaszolt. Salamon Ferenc fórból újra a trónkövetelőt juttatta előnyhöz, Luca Damonte azonban akcióból egy gyönyörű kapásgóllal azonnal egyenlített.

 

Két perccel a vége előtt Nagy Ádám harcolt ki büntetőt a Ferencvárosnak, Argiropulosz pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult. Az OSC újabb fór után Salamon bombájával egyenlített, de megint jött Argiropulosz, és egy két kapufát is érintő bombagóllal – ami a hatodik volt neki a meccsen – talált be. A túloldalon Vogel védte Manhercz lövését, lezárva ezzel a finálét.

 

A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát. (MTI)

 

Férfi vízilabda Magyar Kupa, döntő (Komjádi-uszoda):

 

FTC-Telekom Waterpolo – Genesys OSC-Újbuda 16-15 (3-3, 5-4, 2-5, 6-3)

 

Az OSC gólszerzői: Manhercz K. 3, Csacsovszky E. 2, Angyal 2, Salamon 2, Tóth M. 2, Vigvári Vince 2, Burián, Aranyi

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA