Vízilabda-bronzcsata: Előnyben az Eger

11-5-re nyert a ZF-Eger az A-Híd OSC Újbuda elleni első bronzmeccsen, a férfi vízilabda OB I harmadik helyért vívott párharc szombati találkozóján.

A második negyedben már 3-0-ra is vezetett az Eger, amikor Burián emberelőnyből megszerezte az OSC első gólját a találkozón. 5-3-mal fordultak aztán a csapatok.

 

A hazaiak védelmük és a remekül védő Mitrovics kapus, illetve az öt gólig jutó Risovics vezetésével növelni is tudták aztán előnyüket, végül 11-5-re győztek. 

 

A bajnoki bronzérem megszerzése mellett egyébként a Bajnokok Ligája-indulás is tétje a párharcnak, azaz duplán is létfontosságú, hogy az OSC szerdán győzni tudjon. Folytatás a Nyéki Imre Uszodában.

 

ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda 11-5 (2-0, 3-3, 4-1, 2-1)

Eger, 600 néző. V: Rubos K., Petik A.

 

Eger: B. Mitrovics – Vlahopulosz 2, Hosnyánszky 1, Hárai 2, Csucskovics, Rasovics 5, Kovács Gergő. Csere: Decker, Angyal, Avramovics 1, Lőrincz B., Biros B. Csiszár (kapus)

 

OSC: Bisztritsányi – Brguljan, Burián 2, Randelovics, Seman, Erdélyi 1, Salamon. Csere: Barabás (kapus), Bundschuh, Hegedűs G. 1, Kovács Gergő, Ubovics, Tóth M., Juhász Zs. 1.

 

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a ZF-Eger javára

 

Dabrowski Norbert (Eger): - Az elején minden jól alakult. Hátul stabilak voltunk, ültek a támadásink és a lövéseink is. Magabiztosak lettünk, az OSC viszont elvesztette a hitét. A gólkülönbségnek nincs jelentősége. Reálisan nem vagyunk ennyivel jobbak, szerdán újra meg kell küzdeni a győzelemért. Nem szeretném, ha lenne harmadik mérkőzés. A város megérdemelné, hogy bronzérmes csapata legyen.

 

Tóth László (OSC): - Kérdőjeleket vet fel bennem a mérkőzés. Nem értem az elején miért voltunk ilyen bizonytalanok az Eger kapuja előtt. Nagyon gyengén támadtunk, és sajnos a harmadik negyedtől a védekezésünk is szétesett. A szerdai meccsen mindent megteszünk, hogy még egyszer Egerbe látogassunk.

 

(Forrás: Nemzeti Sport / waterpolo.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA