Vízilabda-BL: Az OSC-Újbuda egy lépésre a főtáblától - görög ellenféllel csatáznak

A Genesys OSC-Újbuda vasárnap hat góllal legyőzte a házigazda Primoracot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája kotori selejtezőcsoportjában, ezzel csoportelsőként továbbjutott a harmadik körbe.

Az ob I előző kiírásában ezüstérmes gárda annak ellenére is a csoportleőségért ugorhatott medencébe, hogy szombaton alulmaradt a francia Tourcoing-nel szemben, mivel vasárnap reggel a franciák kikaptak a görög Vouliagmenitől.

 

Varga Dániel együttese nem bízta a véletlenre a találkozó alakulását: a félidőben 9-2-re vezetett, így az is belefért számára, hogy az utolsó negyedet három góllal elveszítette - írja az MTI. 

 

Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája, selejtező 2. kör, C-csoport (Kotor):

 

Genesys OSC-Primorac Kotor (montenegrói) 14-8 (5-1, 4-1, 2-0, 3-6)

 

Az OSC gólszerzői: Angyal 4, Manhercz K. 2, Salamon 2, Vigvári Vince 2, Burián, Bundschuch, Várnai, Csacsovszky E.

 

Szombaton játszották: Tourcoing (francia)-Genesys OSC 10-7 (3-1, 2-3, 3-3, 2-0)

 

Pénteken játszották: Genesys OSC-Vuliagmeni (görög) 13-9 (5-3, 3-2, 3-2, 2-2)


 

Kedden az is eldőlt, hogy a Genesys OSC-Újbuda a görög Panionosszal csatázhat a főtábláért. Az újbudaiak idehaza kezdenek október 29-én, a visszavágót rendezik idegenben majd november 5-én.

 

Érdekesség, hogy a sorsolás eredményeként eldőlt, amennyiben továbbjutnak a magyar csapatok (az OSC mellett a Vasas, amely az olasz Bresciával játszik majd), a Ferencváros csoportjába kerülnek - így három magyar klub küzdhetne a B-csoportban, ahol a zöld-fehérek mellett a Novi Belgrád, a CN Marseille, a Jug Dubrovnik, a Sabadell és a Spandau szerepel még.

 

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA