Visszatért a BEAC: Tisztes helytállás a bajnokcsapat otthonában - videó

Majdnem egy félidőn át remekül tartotta a lépést az ELTE-BEAC Újbuda a Sopronnal idegenben, ám a harmadik negyedben a hazaiak végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát.

A csapatot is sújtó koronavírus-járvány miatt majd egy hónap kényszerszünet után léphetett újra a parkettre a BEAC női NB I-es kosárlabda-csapata, méghozzá a rögtön a bajnokság legjobb gárdája, a Sopron otthonában.

 

A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a BEAC sokáig remekül tartotta magát, rövid ideig vezetett is az abszolút favorit otthonában, de aztán a Sopron az első félidő hajrájában, egy 16-2-es rohammal lerázta magáról ellenfelét.

 

Végül az idény eddigi talán legjobb újbudai játéka tisztes helytállásra és 86-55-ös vereségre volt elég.

 

Balogh Judit (BEAC): - Mint ahogy a Sopron, mi is régen játszottunk együtt meccset. Ma is voltak hiányzók, de nem sopánkodunk, nem sírunk, aki rendelkezésre áll, azzal játszunk. Ma irányító nélkül, de a mezõnyembereink jól megoldották a feladatokat. Mint a bátor kismalac nekimentünk a Sopronnak. Egy félidõn át bírtuk erõvel. Bebizonyosodott, hogy a bátorság, akarat a legfõbb erény! Ebben az évben ma játszottunk a legjobban. A kevesebb néha több is bebizonyosodott. Önbizalommal játszott, aki ma itt volt, és helyenként jól is, mely szintén nem utolsó szempont!

 

Sopron Basket – ELTE BEAC Újbuda 86-55 (27-23, 18-9, 28-6, 13-17)

 

BEAC: Koch 7/3, Small 14/3, Boros 9/3, Mérész 6, Dusanic 15/3

 

Cserék: Zsámár 2, Juhész A. 2, Dénes –

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA