Visszalépett az OSC-Újbuda a Magyar Kupa elődöntőjétől

Egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a férfi vízilabda Magyar Kupa szombati elődöntőjétől az OSC-Újbuda, így helyette a BVSC fog játszani a Szolnokkal.

"Csapatunk, az OSC-Újbuda nem tud részt venni a hétvégén rendezendő Magyar Kupa Négyes Döntőjében. Az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után – amely tíz játékost érintett – az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállaljuk a felelősséget játékosaink mérkőzéseken való részvételéért.

 

Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat.

 

Az utolsó eredményeket, a mellkas CT-t, még most várjuk. Bízunk benne, hogy minden orvosi lelet kielégítő lesz és a csapat folytathatja a munkát, lassanként növelheti a terhelést, valamint rövid időn belül megkezdheti a szereplést a magyar bajnokságban.

 

Köszönjük a Magyar Vízilabda Szövetségnek a segítségét, amit a tesztelések érdekében nyújtott, illetve a türelmet, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, ami a csapat jelenlegi állapotának, illetve a vírusról rendelkezésre álló ismereteknek megfelel!" - olvasható a klub, Becsey Péter sportigazgató által jegyzett közleményében.

 

A Magyar Vízilabda Szövetség a bejelentést követően jelezte, az OSC-Újbuda helyét a Honvéd vehette volna át az elődöntőben, de piros-feketéknél is a koronavírussal bajlódnak, így a következő a sorban a BVSC volt, amely el is vállalta a szereplést.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA