Vezet a Ferencváros a MAC ellen

A Ferencváros saját közönsége előtt gólzáporos, 8-5-ös győzelmet aratott a tavalyi döntős MAC Budapest felett a jégkorong Erste Liga hétfői negyeddöntőjében, ezzel összesítésben 2-1-re vezet. A negyedik mérkőzést kedden játsszák.

FERENCVÁROSI TC–MAC BUDAPEST 8–5 (4–3, 1–1, 3–1)
Pesterzsébet, 402 néző. V: Babic, Soós, Berkesi, Váczi

 

FTC: Sevela – Hietamäki (2), TUOMINEN (3) – Owen 1, Kovács V. (1) – Jászai, Lakatos – Inglis, Lengyel – Tendler 2, RAFAJ 1 (1), Dubek 1 (1) – KÖNCZEI 2 (2), Németh A. (2), Shupe 1 – Bödök, Roczanov, Farkas – Virág, Fliszár, Tóth R. Edző: Greg Lindqvist

 

MAC: Bálizs – Pozsgai (1), Macaulay (1) – Dudas J. 1, Cunningham – Garát 1, Kovács B. – Molnár D., Vokla – KLEMPA 1 (1), Brown (3), DANSEREAU 1 (1) – Bodó 1, Mansson (2), Orban B. – Terbócs (1), Nagy K., Somogyi (1) – Keresztury, Majoross B., Tóth G. Edző: Majoross Gergely

 

Kiállítás: 10, ill. 8 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, az FTC javára

 

Az FTC jól indította a mérkőzést. A 2. perc közepén megszerezte a vezetést, miután a MAC nem tudott felszabadítani, Könczei Áron révén pedig ezt góllal büntették a ferencvárosiak. A 7. perc gólzáport hozott: előbb egy MAC-támadás végén Jesse Dudas egyenlített bombagóllal, aztán 16 másodperccel később Preston Shupe egy közelről bekotort koronggal újra előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket, majd 25 másodpercre rá a hazaiak eladták a saját harmadukban a korongot, ezt Keegan Dansereau által góllal büntette a MAC. A 13. percben Nicholas Owen kék vonalas bombájával kihasználta az első emberelőnyét a Ferencváros, de 4 perccel később Christopher Bodo közelről egyenlített. Az első szünetre nem 3-3-as állással vonultak a csapatok, ugyanis Rafaj Attila góllal zárta a szólóját.

 

A gólzáporos első játékrész után a második húsz perc 1-1 gólt hozott: a meccs felénél Vladimir Dubek kihasznált egy emberelőnyt, közelről bekotorta a korongot, aztán pedig a harmad végén Tomás Klempa lőtt gólt egy keresztpassz után. A harmadik játékrészben meglépett az FTC, Jereme Tendler kétszer is betalált Bálizs Bencének. Az 56. percben Garát Zsombor kozmetikázott az eredményen, amikor beleszúrt Somogyi Balázs lövésébe. A 8-5-s végeredményt Könczei Áron állította be egy üres kapus góllal.

 

Az FTC 8-5-re nyert, 2-1-re vezet a 4 nyertes meccsig tartó párharcban. A két együttes kedden méri össze újra az erejét.

 

MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist: – Hogy mi volt a sikerünk kulcsa ezen az estén? A kemény munka, és hogy végig tökéletesen együtt tudott maradni a csapat.

 

Majoross Gergely: – Kopaszító, őszítő első harmadot éltem át, egyáltalán nem azt a fajta játékot szeretném látni, hogy oda-vissza rohanunk a pályán, és nem tudjuk kontrollálni a mérkőzést. A második felvonásban megnyugodtunk, és magunk felé billentettük a mérleget. A harmadik harmadban viszont ahelyett, hogy elhittük volna, rendben van, amit játszunk, frusztrálttá vált a csapat, elkezdtünk erőltetni olyan dolgokat, amiket nem kellett volna.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA