Vereség után edzőváltás a BEAC-nál: Távozik a legendás Balogh Judit

A TFSE-MTK elleni vereséggel eldőlt, hogy az ELTE-BEAC Újbuda nem jutott be a női kosárlabda NB I felsőházi rájátszásába. A klubvezetés bejelentette Balogh Judit vezetőedző menesztését.

Egy győzelemmel, vagy akár egy tíz ponton belüli különbségű vereséggel is továbbjuthatott volna akár a BEAC a playoffba az alapszakasz utolsó fordulójában. Ehelyett a találkozó összes negyedét megnyerő TFSE-MTK végül 12 ponttal, 79-67-re győzte le a vendégeket, így a házigazda került a legjobb nyolc közé és a felsőházi rájátszásba.

 

A BEAC vezetősége erre reagálva vasárnap közleményt adott ki, amelyben bejelentették Balogh Judit vezetőedző távozását. 

 

Az alapszakasz tegnap esti lezárultát követően szakosztályunk vezetősége értékelte a 2021-2022-es szezon eddigi alakulását, és azt a döntést hozta, hogy a mai nappal felmenti Balogh Juditot a vezetőedzői pozícióból.

 

A szezonból hátralévő hat Play Out mérkőzésen az együttes másodedzője, Horváth Bianka irányítja megbízott vezetőedzőként az ELTE BEAC Újbuda csapatát. Balogh Juditnak ezúton köszönjük a csapatunk élén eltöltött 18 esztendőt, melynek során többszáz mérkőzésen irányította együttesünket, visszajuttatta és évek óta bent tartotta fiatal csapatunkat az élvonalban.

 

További pályafutásához sok sikert kívánunk, utódjáról később születik döntés" - áll a kommünikében. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA