Varga Dániel: "A legjobb csapatom nekem van"

Az OSC-Újbuda szakvezetője, Varga Dániel a Szolnok elleni vízilabda OB I-döntőt követően a két mérkőzésen és az egész idényben történteket is értékelte. 

Mint ismeretes, a Szolnoki Dózsa nyerte a férfi vízilabda OB I 2020/21-es kiírását, kettős győzelmet aratva az OSC-Újbuda elleni döntőben.

 

Az újbudaiak szakvezetője, Varga Dániel a Nyéki Imre Uszodában megrendezett visszavágót (13-14) követően picit hosszabban is értékelte a történteket, a látottakat és az OSC egész idényét, amelyben a várakozásokat is felülmúlva szerepelt csapata.

 

- Nagyon szép út áll mögöttünk. Mindenekelőtt gratulálok az egész szolnoki klubnak, jobbnak bizonyultak nálunk, ők a bajnokok, ők az Európakupa-győztesek is.

 

Én azért hadd érezzem azt, hogy a legjobb csapatom nekem van.

 

Mindenki, aki ezt a sajtótájékoztatót követi, tisztában van azzal is, hogy mik történtek az egész évben, min mentünk keresztül - ahogy sok mindenki más - és nekünk is voltak saját problémáink, elég csak azt nézni, hogy egy 14-es játékoskeret helyett ezúttal 13 játékossal kellett végig játszani.

 

A 70 éves centerpárosom (Hárai Balázs 34, Tóth Márton 36 éves – a szerk.), azt gondolom, hogy a bajnokság két legjobb centerjátékát mutatta be, a hősiesség fokozásának a jelzője most nem jut eszembe, de nem csak hősiesség volt itt, hanem fizikum, mentalitás, lélekjelenlét, csillogó szemek, nem véletlen, hogy nagyon sok feltámadásunk volt és nagyon sok utolsó negyedet megnyertünk. Ez egy olyan akarat, egy olyan lélekjelenlét, ami eldönti, hogy ki győztes típus és ki nem. Ez eldönti azt, hogy kiből lesz bajnok és ki az, akiből nem lehet. Akiben benne van ez a fajta hozzáállás, küzdés, amit a játékosaim megmutattak, az előbb-utóbb arra van ítélve, hogy nyerjen. Most nyertünk ezüstérmet, kettőt is. Hozzáteszem úgy, hogy a harmadik sorozatban nem tudtuk megmutatni, hogy hova jutottunk volna. Négyben voltunk veretlen mérleggel a Magyar Kupában, de el sem tudtunk indulni.

 

Lévai Marci három hete törött ujjal véd, úgyhogy edzésen bele se tudott érni a labdába. De volt itt ficam, volt itt mindenféle komoly gond, de ugye eleve eggyel kevesebben is voltunk, és ez így óriási volt. Ahhoz képest, ahonnan elindultunk, a maximumig elmentünk mérkőzésszámban. A győzteseknek még egyszer gratulálok, illetve szeretném megköszönni a játékosaimnak is, a stábnak is, nagyon nagy élmény volt velük dolgozni. És köszönjük azoknak a szurkolóknak, akik nem tudtak a vírushelyzet miatt a mérkőzéseken részt venni, köszönjük a háttérből beszűrődő bíztatást. Várjuk őket szeptembertől vagy nyártól, a következő szezontól, mert ha még ők is itt vannak, akkor lehet, hogy az a védés, kapufa, a fej, a gól az kifelé pattan. Köszönöm, hogy itt lehettem. Jövőre folytatjuk! A nyáron pedig sok sikert az egész magyar csapatnak az olimpiára! - mondta az OSC szakvezetője. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA