Universiade: Négy OSC-gól a vízilabda-válogatott győztes bronzmeccsén

Maratoni ötöspárbajt követően bronzérmes lett a magyar férfi vízilabda-válogatott a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiadén.

A nápolyi esemény honlapja szerint a magyarok jól kezdték az oroszok elleni helyosztót, mivel az első negyed után 3-1-re vezettek, azonban a rivális a nagyszünetre egyenlített (5-5).

 

A harmadik negyedben az orosz csapat kétgólos előnyre tett szert, de a magyar együttes nem adta fel, 7-7-nél, majd 8-8-nél is utolérte ellenfelét, sőt, 2:40 perccel a vége előtt ismét megszerezte a vezetést. Az izgalmak fokozódtak, ugyanis az oroszok ismét fordítottak, de a magyarok kevesebb mint egy másodperccel a vége előtt egyenlítettek. Az A-Híd OSC-Újbuda csapatában vízilabdázó Burián Gergely 4 góllal járult hozzá a 10-10-es döntetlenhez.

 

Az ötöspárbaj egészen hihetetlen idegőrlő küzdelmet hozott, ugyanis nemhogy az első öt-öt kísérlet lett gól, hanem a következő hét párban is mindenki betalált. A magyarok a sorozat közben kapust cseréltek, majd a 12. pártól ismét Kardos védett. A 13. párban aztán Várnai belőtte a maga ötösét, míg Guszarov próbálkozását Kardos kivédte.

 

A magyar küldöttség harmadik érmét nyerte Nápolyban, mivel múlt csütörtökön Tóth Krisztián harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában,

 

míg a női vízilabdázók szombaton aranyérmet nyertek.

 

A 30. nyári Universiadén 18 sportágban 127 ország közel nyolcezer sportolója, köztük 21 magyarországi felsőoktatási intézmény 105 hallgatója vett részt. (az MTI híre alapján)

 

Universiade 2019, Nápoly, férfi vízilabda, bronzmérkőzés:

 

Magyarország - Oroszország 10-10 (1-3, 4-2, 2-0, 3-5) - ötméteresekkel 12-13 

 

Gólszerzők: Burián 4, Gyárfás 3, Szatmári 2, Bencz


 

Az Universiade-bronzérmes férfi vízilabda-válogatott kerete:

 

Kapusok: Kardos Gergely, Szakonyi Dániel

 

Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd

 

Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA