Újfent a MAC győzedelmeskedett

A MAC Budapest 4-3-ra győzött a Fehérvári Titánok vendégeként, így már csak egyetlen siker választja el attól, hogy megnyerje negyeddöntős párharcát a jégkorong MOL Ligában. A fehérváriak hiába mentették hosszabbításra a mérkőzést, újfent kikaptak a fővárosiaktól.

JÉGKORONG MOL LIGA
Negyeddöntő, 4. mérkőzés
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–MAC BUDAPEST 3–4 (1–2, 2–1, 0–0, 0–1) – h.u.
Székesfehérvár, 1610 néző. V: Vas Mátyás, Halassy, Váczi, Muzsik

 

FEHÉRVÁR: Scola – SZABÓ D. 1, ORBÁN A. (1) – Krogh, Szabó B. – Láday, Imre – Kiss P. 1, Reiter A.
Kóger D. (1), VAS J. (2), ERDÉLY 1 – Kocsis F., Reisz, Sárpátki (1) – Hamvai, Shupe, Mazzag – Szita, Balogh B., Pillók. Edző: Kóger István

 

MAC: Bálizs – KOVÁCS B. 1, Olson 1 – Pozsgai, Mestyán – Vokla, Ruikka – Jászai, Schmál; NIKIFOROV (2), BOORAS 1, Jubinville – Nagy G. (1), Nagy K., Somogyi – KOVÁCS CS. 1, Könczei (1), Keresztury (1) – Roczanov, Terbócs, Tóth R. Edző: Majoross Gergely

 

Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Az egyik fél negyedik győzelemig tartó párharc állása: 3–1 a MAC javára

 
A negyeddöntő negyedik mérkőzésén megerősített kerettel fogadták a Titánok a MAC-ot. Rajna Miklós ugyan csak a kispadon kapott a helyett, a sérült Szallert Orbán Attila helyettesítette és a Kóger, Erdély, Vas támadótrióra is számíthatott Kóger István vezetőedző. Óriási elánnal vetették magukat a küzdelembe a csapatok, különösen az új fehérvári sor volt elemében, előbb Erdély húzott középre, majd Kóger veszélyeztette Bálizs kapuját. A 3. percben mégis a fővárosiak kerültek előnybe, egy kontra végén Keresztury bepasszolt korongját Kovács Csaba segítette a gólvonalon túlra (0-1). Két perccel később Vas János egyenlíthetett volna, egyedül maradt Bálizzsal szemben, de nem maradt elég helye, hogy eltegye a pakkot a kapus mellett. Fergeteges iramban cikáztak a jégen a játékosok, kőkemény ütközések voltak minden cserében, egy másodpercnyi üresjárat nem volt. “Ez a hoki! Nem az EBEL-es közönségkorcsolya” – fogalmazta meg frappánsan az egyik szurkoló, egy mondatban dicsérve és kritizálva a fehérváriak két csapatának idei teljesítményét. A harmad első felében a Titánok domináltak és a folytatásban sem változott a játék képe. A 14. percben megérdemelten egyenlítettek a hazaiak, Kóger kipattanó lövését Erdély kotorta a kapuba (1-1). Egy percre rá megvolt a meccs első kiállítása is, Reisz ült a büntetőpadra. Jól játszott előnyben a MAC és ahogy kiegészült a Fehérvár, ismét vezetést szerzett. Booras sokáig kereste a rést, végül megtalálta, a kék vonalról lőtt a hálóba (1-2). A végére egy hazai emberelőny maradt – a kiugró Erdélyt Kovács Bronson akasztotta –, de az eredmény nem változott. Hiába a hazai fölény, a lehetőségeit jobban kihasználó budapestiek mehettek előnnyel az első szünetre.

 
Bronson kiállításából egy perc áthúzódott a középső harmadra is, de ezt könnyedén kivédekezték Boorasék. Öt az öt ellen aztán Láday hozta magát lövőhelyzetbe, de mellédurrantott, míg a másik oldalon Terbócs lövése Scola közreműködésével az oldalhálóban kötött ki. A vendégszurkolók közül többen gólt kiáltottak, hiába. Továbbra is a Titánok irányítottak, de lendületüket a 25. percben megtörte Erdély kiállítása. A MAC emberelőnyös sora ismét gólra váltotta a fórt, igaz kellett ehhez Scola segítsége is, a hazaiak kapusa bevédte Kovács Bronson nem túl erős lövését (1-3). A gól után a mezőnyben kiegyenlítettebb lett a játék. Könczei belőhette volna a negyediket is, de nagy helyzetben melléhúzta a korongot. A hangulat továbbra is fergeteges volt az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, mindkét szurkolótábor kitett magáért. A Titánok újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, de sokáig nem tudták csökkenteni a kétgólos hátrányukat. Ki kell emelni Bálizs Bence teljesítményét is, a MAC kapusa sokáig eredményesen őrizte kapuját a góltól. Egészen a 34. percig, amikor Szabó Dániel takarásból lőtt a hálóba (2-3). Ezután következett csak az igazi Titánok-tűzijáték, záporoztak a lövések a vendégkapura. A hazai fölény emberelőnyben kamatozott, Keresztury taglózta le szabálytalanul Szabó Bencét. A fórból még nem tudott egyenlíteni a Fehérvár, de öt az ötben, Kiss Patrik megpattanó lövésével már igen – ebben Bálizs is ludas volt (3-3). Tovább nőtt a nyomás a vendégkapun, a percekkel korábban 1-3-as hátrányban lévő Titánok már a vezetésért támadhattak. A pokoli hangzavarban Láday és Somogyi esett kis híján egymásnak, de végül bunyó nem, csak páros kiállítás lett az afférból. Megérdemelten egyenlített a házigazda, döntetlen állásnál mehettek a második szünetre a csapatok.

 
Négy a négy ellen sem lassult a játék a harmadik harmad elején. Meglehetősen sokszor tűntek el egymás szorításában a játékosok, de a játékvezetők résen voltak, és miközben engedték a kemény játékot, jól szűrték ki a színészi alakításokat. A 45. percben Láday ráesett Bálizsra, Booras azonnal takarított, de összeszólalkozásnál több most sem lett az esetből. A feszültség továbbra is tapintható volt és nem maradtak el a kőkemény ütközések sem. Az iram sem csökkent, sőt a csapatok növelték a tempót. Hiába jártunk a harmadik harmadban, nem volt óvatoskodás, a győzelemért és nem a vereség elkerüléséért hajtottak az együttesek. A 49. percben Pozsgai ütőjében volt az újabb MAC-gól, tisztán lőhetett, de Scola hárított. Vendég emberelőny következett, de ezúttal jól zárt a fehérvári védelem. Mikor Erdély visszatért a büntetőpadról, már csak 5 perc volt hátra a remek mérkőzés rendes játékidejéből. Egy kapu előtti kavarodás után már emelték a kezüket a Nagy Gergőék, de a játékvezetők már korábban megállították az akciót. Krogh magánszáma következett, a fehérvári bekk végigszlalomozott a vendégvédők között, lőtt, majd pár másodperccel később már a saját kapuja előtt tisztázott Nagy Gergő elől – ez a jelenet pontosan leírta a meccs intenzitását. A döntő gólra azonban még várni kellett, jöhetett a hosszabbítás.

 
A ráadásban előbb Jubinville lőtt kétszer is az oldalhálóba, míg a másik kapunál a végig lendületesen játszó Erdély Csanád veszélyeztetett. Elkeseredett küzdelem folyt a jégen a győztes gólért. Ez végül a 67. percben született meg. A Nagy Gergő lövése utáni kipattanót Olson kotorta a kapuba (3-4). Kiváló mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó fővárosiak nyertek. Ezzel összesítésben 3-1-re vezetnek, és egy győzelemre vannak a továbbjutástól.

 

MESTERMÉRLEG
Kóger István: – A playoff ilyen. Volt a mérkőzésnek olyan periódusa, amikor eldönthettük volna, mert a második harmad közepétől nagyon nagy nyomást helyeztünk a MAC-ra, megpróbáltunk előnyhöz jutni. A srácoknak, akik vasárnap még ugyanilyen kemény mérkőzésen léptek pályára az EBEL-ben, a harmadik harmadra már nem volt elég erő a lábukban. Ellenfelünk kihúzta a harmadik játékrészt, okosan várt, és talált egy gólt a hosszabbításban. Semmi gond sincs, a céljaink nem változtak, csupán nehezebb helyzetből folytatjuk.

Majoross Gergely: – Érdekes kihívás volt, hogy teljesen más csapattal találtuk szembe magunkat. Az volt a legfontosabb, hogy nem sokat foglalkoztunk vele, hanem nagyjából hatvan percen keresztül odaadó játékot nyújtottunk. Kétgólos előnyünk után tragikus egyéni hibákat követtünk el, amivel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de lényeges volt, hogy gyorsan túlléptünk rajta.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA