Újbudán avatnak Magyar Kupa-győztest női kosárlabdában - itt a program

Szerdától vasárnapig a Gabányi László Sportcsarnok ad otthont a 2021. évi női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének. 

A küzdelmekben hagyományosan a bajnoki tabella első nyolc együttese vehet részt. Ezek a Sopron Basket, az Atomerőmű KSC Szekszárd, az Uni Győr-Mély-ÚT, a Ludovika-FCSM Csata, az Aluinvent DVTK, a PEAC-Pécs és a VBW CEKK Cegléd.

 

Hozzájuk csatlakozott nyolcadik klubként a TFSE-MTK, amely azonos mérleggel állt, mint a  Vasas Akadémia lesz, így egyfajta pótselejtezőt kellett játszaniuk, amelyet a TFSE nyert meg 87-75-re.

A járványhelyzet miatt az MK a korábbi évektől eltérően ötnapos lesz és zárt kapuk mögött zajliik majd a Gabányi László Sportcsarnokban. Február 24-én, szerdán kerül sor a negyeddöntőkre. A résztvevők a mérkőzések után hazautazhatnak. Az elődöntőket február 26-án, pénteken vívják meg. A döntőre és a bronzmérkőzésre február 28-án, vasárnap kerül sor.

 

 

Killik László Női K&H Magyar Kupa, a negyeddöntők párosításai:

 

Február 24.

 

13:00: VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs

 

15:30: UNI Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK

 

18:00: TFSE-MTK – Atomerőmű KSC Szekszárd

 

20:30: Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket

 

Nem kötelező feladatként tekint a szerdától vasárnapig tartó Magyar Kupa küzdelmeire Gáspár Dávid, a címvédő Sopron Basket női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

 

- Egyetlen magyar meccset sem lehet eldőltnek tekinteni, minden alkalommal meg kell dolgozni a sikerért - mondta kedden az MTI-nek a szezonban még veretlen soproniak trénere. - Szombaton Győrben a hajrában még vesztésre álltunk, ami megmutatta, hogy ha nem vagyunk elég élesek, akkor jönnek a problémák, és megégethetjük magunkat. Fordulatos és szoros mérkőzés volt, persze megfordult a fejemben, hogy ez lehet az első vereségünk, de a végjátékból mi jöttünk ki jobban  - idézte fel a 85-79-re megnyert bajnokit, mellyel eldőlt, hogy a Sopron lesz az alapszakaszgyőztes az NB I-ben.

 

Gáspár Dávid együttese a Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében a Ludovika-FCSM Csatával találkozik a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban.

 

- Ha nem kapunk ki, akkor is három kemény meccs vár ránk idegenben, sok utazással, merthogy minden meccs után hazatérünk Sopronba - fejtette ki a kilencszeres kupagyőztes zöld-sárgák mestere.

 

Az elmúlt tíz év kupagyőztesei:

 

2011: MKB-Euroleasing Sopron

 

2012: MKB-Euroleasing Sopron

 

2013: Uniqa-Euroleasing Sopron

 

2014: PEAC-Pécs

 

2015: Uniqa-Euroleasing Sopron

 

2016: Aluinvent DVTK Miskolc

 

2017: Uniqa Sopron

 

2018: Atomerőmű KSC Szekszárd

 

2019: Sopron Basket

 

2020: Sopron Basket

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA