Újbudai kerékpáros vezeti a világranglistát

Takács Zsombor (Superior Racing Team) vezeti a terepkerékpárosok junior világranglistáját, miután a harmadik helyen végzett a Superprestige-sorozat szombati, belgiumi versenyén.

Október 28-án rendezték meg a terepkerékpárosok belgiumi Superprestige-sorozatának ruddervoordei állomását, ahol az újbudai Superior Racing Team versenyzője, Takács Zsombor volt érdekelt a juniorok futamában.

 

A futamot mondhatni a papírformának megfelelően a hazai pályán versenyző belga Arthur van den Boer nyerte meg, a holland Senna Remijn előtt, harmadikként pedig Takács Zsombor (a képen jobbra) ért célba, aki ezzel tizenöt UCI-világranglista pontot szerzett. Mindezt úgy, hogy a hét közepén még betegséggel bajlódott.

 

Ennek köszönhetően pedig át is vette a vezetést a világranglistán 165 pontjával, ezzel ő lett a Superior Racing Team első olyan saját nevelésű versenyzője, aki ilyen magasságokba jutott.

 

Takács a 2023-as évben több rendkívül értékes eredménnyel gazdagodott, országos bajnokságot is nyert, de a kerékpárosok cyclo-cross világbajnokságon, az U19-es korosztályában elért 9. helye is kiemelkedőnek számít.

 

Eközben a Superior Racing Team másik tehetsége, Szilasi Dániel a herenhouti belga kupa futamon állt rajthoz az U15-ös első évesek 43 (!) fős mezőnyében, ahol másodikként ért célba - számolt be az újbudai bringás egyesület a Facebookon.

 

Az UCL junior világranglista állása:

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA