Újbudai karatés szerzett érmet a rendhagyó Európa Kupán

Gaál Fruzsina, a Budai Harcművész SE korosztályos versenyzője ezüstérmet szerzett az első online Kyokushin Karate formagyakorlat Európa Kupán.

Az Európai Karate Szervezet (EKO) felhívására 17 ország 308 versenyzője vett részt az első online Kyokushin Karate formagyakorlat Európa Kupán. Az esemény házigazdája a litván szövetség volt, amely jó szervezéssel és gördülékeny lebonyolítással járult hozzá egy izgalmas verseny létrejöttéhez.

 

A Budai Harcművész SE hat versenyzője vállalta a felkészülést (a normál edzések melletti heti további 3 tréning) és a versenyen való indulást. Az egyesület - és egyúttal a magyar versenyzők - legjobb eredménye Gaál Fruzsina második helyezése lett végül.

 

Online Kyokushin Karate formagyakorlat Európa Kupa, az újbudai eredmények:

 

Gaál Fruzsina (U12-es korcsoport): 3 győztes mérkőzéssel ezüstérmes lett két litván és egy lengyel ellenfelet legyőzve

 

Bűdy Sándor (U12): litván és ukrán ellenfeleket legyőzve 2 győztes mérkőzéssel a legjobb nyolc között végzett

 

Horváth Laura Hanna (U10): 2 győztes mérkőzéssel a legjobb nyolc között végzett litván és román ellenfeleket legyőzve

 

Horváth Milán (U12): litván ellenfelét legyőzve a legjobb tizenhat között végzett

 

Bagdi Alexa (U14) és Spanjevic Dániel (U13): szorosan kikapott ellenfelétől, de elvégzett munkájáért így is dicséretet érdemel

 

Akik vállalták a felkészülést, azok a formagyakorlat területén visszahozták a diákolimpiai felkészülésükkor elért versenyformájukat. A Budai Harcművész SE összességében az U10-U14 korosztályon belül 42 klubból a 7-10. helyen zárt.

 

Az elnyert érem és oklevél postán érkezett meg Litvániából, az elismerések az egyesület balatonföldvári nyári táborában kerültek átadásra.

 

A táborba pedig neves karate mesterek kerültek meghívásra (Shihan Dr. Bogdán Olivér - Répcelak, Shihan Dr. Csizmadia Zsolt – Győr és Sensei Markovics János – Felvidék), így a 60 fős eseményen a balatoni pihenés mellett a kiváló szakmai továbbképzés sem maradhatott el.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA