Újbuda olimpikonja a világkupán is kitett magáért - májusi összefoglaló

Az Újbudai Papp László Ösztöndíjas sportolók és a kerületi versenyzők eredményei 2021 májusában.

Az Újbudai Papp László Ösztöndíjas sportolók májusi eredményei:

  

Kocsis Evelin

  

A bukaresti Irina Deleanu-kupa junior ritmikus gimnasztika egyéni szerenkénti versenyen két második (karika és szalag) és egy harmadik helyezést (labdával) ért el, így 83.800 ponttal teljesen megérdemelten állhatott fel az összetett verseny dobogójának harmadik fokára.

  

- Két éve is voltam ott, most nagyobb teremben versenyeztünk, és a hangulatot, az atmoszférát is sokkal jobbnak éreztem. Elégedett vagyok, bár a buzogányt sajnálom, mert nagyon buta hibát vétettem. Pedig erős szerem. A mezőny is színvonalas volt. Minél jobbak az ellenfelek, annál jobb a verseny, hiszen akkor nem úgy indulunk neki, hogy bármi történik, meglesz a dobogó. Igencsak oda kellett figyelni, hogy az első nyolcban végezzen valaki. (...) ha Bukarestben esetleg szalaggal első lettem volna, szívesen elengedem az összetett harmadik helyet a magyar himnuszért cserébe. (...) Vannak már bronz- és ezüstérmeim, már csak az aranyra vágyom, valamint arra, hogy nekem szóljon a magyar himnusz. De hát a csodákra várni kell... - mondta Kocsis Evelin az utanpotlassport.hu-nak a versenyt értékelve.

 

  

Köllner Barnabás

 

A törökországi dáma ifjúsági Európa-bajnokságon (április 23.-május 5.) 2. helyezést ért el.

 

 

A kerületi sportolók ehavi eredményei:

 

Bragmayer Zsanett

 

Bragmayer Zsanett a legjobb magyarként a 17. helyen zárt a női triatlonosok múlt vasárnapi világkupa-versenyén Lisszabonban.

 

A viadal eredményközlője alapján a tokiói olimpián is elinduló Bragmayer 2:02:08 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, majd zárásként 10 kilométer futásból álló távot.

Kisbán Zsófia

 

A Lágymányosi Spari Vízisport többszörös magyar bajnok kenusa a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság és Ifjúsági és Felnőtt Európa-bajnoki válogatón, C-1 14 km-en 1. helyet szerzett, ezzel kivívta az indulási jogot a július 8-11. között megrendezésre kerülő moszkvai Eb-re.

 

A Szegedi világkupa-versenyen (május 14-16.) Kisbán C-1 5000 méteren 4. lett, akárcsak a 200 méteres kenu páros versenyen, Bragato Giada oldalán.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA