Újbuda-Miskolc 1-1: A MAFC győzött, a MAC kikapott

A férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának legjobb formában lévő csapata simán verte a MEAFC-ot, a MAC-Újbuda viszont nem bírt a Jegesmedvékkel a Tipsport Liga magyar rangadóján.

Tovább folytatta remek szereplését a MAFC az NB I B Piros csoportjában, a Gabányi László Sportcsarnokban verte Hencsey Tamás csapata a miskolci MEAFC-ot 99-67-re.

 

A mindössze egy vereséggel a csoport második helyén álló újbudai kosarasok számára picit nehezebben indult a találkozó, a vendégek még vezettek az első negyed után, de ezt követően szinte állva hagyta ellenfelét a MAFC.

 

A fővárosiak legeredményesebb kosarasa ezúttal is amerikai Washington lett 23 ponttal és 7 assziszttal, de Garamvölgyi (15 pont), Bordács (12) és Lakosa (11) is kitett magáért. 

 

MAFC Budapest - MEAFC-Miskolc 99-67 (16-18, 34-15, 23-19, 26-15)

 

MAFC: Washington (23/12), Misek (9/3), Katona (7/3), Garamvölgyi (15/6), Csapai (6). Csere: Bordács (12), Lakosa (11/3), Lakits (8), Nagy (6/3), Polgárdy (2), Németh, Bartos

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Az újabb győzelemhez gratulálok a csapatomnak. Hétközben nekünk volt egy nagyon komoly mérkőzésünk, amit megnyertünk, ezért is gondoltam azt, hogy nehezebben fog indulni a mérkőzés számunkra és nehezebben kapjuk el a ritmust és ez végül be is igazolódott. Ahogy a második negyedben összeállt a védekezésünk és el tudtuk kezdeni játszani a saját ritmusunk szerinti játékot, onnantól kezdve nem is volt már kérdés ki nyeri meg ezt a mai meccset. (hunbasket.hu)

 


 Újbuda-Miskolc csatát rendeztek a jégkorong Tipsport Ligában is, ahol a szlovák extraliga két magyar csapata csapott össze. Az újbudaiak végül hazai pályán 2-0-ra kikaptak a DVTK Jegesmedvéktől.

 

Két gól nélküli harmad után Magosi Bálint szép egyéni megoldásával szerzett vezetést a vendégegyüttes a 46. percben, majd alig három perc múlva Vas János használt ki egy fővárosi védelmi megingást.

A DVTK végül egymást követő harmadik meccsét nyerte a szlovák élvonalban, az újbudai gárda sorozatban negyedszer kapott ki. (MTI)

 

MAC-Újbuda - DVTK Jegesmedvék 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

 

MAC: Bálizs, Pozsgai, Macaulay – Negrin, J. Dudás – Garát, Burt - Bodó, Langkow, B. Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, Nagy K., Odnoga – Szigeti, Majoross B., Pápa

 

Majoross Gergely (MAC): Nagyjából sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk, mezőnyben mindenképpen – a kapu előtt már kevésbé. Az első gólig a mi akaratunk érvényesült, csak nem sokkal előtte mi vasat lőttünk, ők meg ebből gólt, akkor gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A helyzeteink megvoltak, de próbáltunk a jobbnál is jobb lövőhelyzeteket keresni. Kár, mert ha a meccs első felében ezekből betalálunk néhányszor, másként alakult volna, így viszont nyerhető meccset buktunk el jó játékkal.

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA