Újbuda MAFC: Megvan a fordítás, elődöntőben a kosarasok - videó

Az újbudaiak a Nyíregyháza ellen nyertek sorsdöntő meccset a férfi kosárlabda NB I B negyeddöntőjében, a Gabányi László Sportcsarnokban. 

Az első meccsen elveszített pályaelőnyt Nyíregyházán hozta vissza a MAFC, amely így hazai közönség előtt juthatott be a Piros csoport legjobb négy csapata közé. 

 

Igen fordulatosan alakult a MAFC és a Nyíregyháza harmadik összecsapása, szépszámú szurkolósereg előtt, és az első félidőben nem is alakult ki nagyobb különbség a felek között.

 

A nagyszünet után aztán tíz ponttal elléptek a vendég "Kék Cápák", ám akárcsak három napja a nyíregyházi Continental Arénában, ezúttal is nagyot hajrázott, és végül a mérkőzéssel együtt a párharcot is megfordította Lakits András együttese.

 

Az Újbuda MAFC végül nyolc ponttal nyerte meg a negyeddöntő harmadik csatáját, a 24 pontos Bordács vezetésével, így ott lesz feljutásért zajló rájátszás elődöntőjében.

 

Az újbudai kosárcsapat a Vasast pályahátrányból kiejtő Cegléddel mérkőzik majd meg a fináléba jutásért. A MAFC pályaelőnyének köszönhetően szombaton, 17:30-tól a Gabányiban kerül megrendezésre az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonása.

 

NB I. B, Piros-csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

 

Újbuda MAFC – Hübner Nyíregyháza BS 89-81 (24-28, 25-20, 16-19, 24-14)

 

MAFC: Polgárdy 7/3, Pintér 2, Archibald 17/3, Bordács 24, Pápai 7

 

Cserék: Komma 11, Buzás 7/3, Kovács 7, Biber 6, Katona 1.

  

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a továbbjutáshoz! Nagyon nehéz párharc volt, de úgy érzem, hogy a második meccs felénél el tudtunk kezdeni felülkerekedni az addig nagyon jól játszó Nyíregyházán és kijött a rotációbeli különbség, valamint az elvégzett munkánknak köszönhető fizikai fölényünk. Bízom benne, hogy hosszú távon profitálni tudunk abból, hogy végletekig kiélezett negyeddöntőt játszottunk, ma végig csapatként működtünk, akkor is, amikor tízpontos hátrányban voltunk, sikerült megtalálni azt az ötöst, amivel képesek voltunk átvenni a meccs irányítását, majd remekül lemenedzselni a végjátékot. Rendkívül büszke vagyok, mert a rotációban hátrébb lévő emberek tudtak vezérré előlépni, hiszem, hogy ez nagyon jól fog jönni a későbbiekben, eddigi vezéreink tehermentesítésével még komplexebb csapattá válhatunk. Gratulálok a Nyíregyházának is, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Készülünk a következő feladatra, két nap múlva kezdődik a Cegléd elleni elődöntő, úgyhogy nincs sok idő a pihenésre és az ünneplésre. Végezetül szeretném megköszönni a fantasztikus szurkolást mindazoknak, akik ma kilátogattak a Gabányiba, de különösen az Akadémia játékosainak, miattuk érdemes ezt az egészet csinálni!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA