Újbuda-MAFC: Az ötödik meccs döntött a bajnoki címről Pécsen

Ötmeccses lett végül a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának fináléja, amelynek végén a PVSK örülhetett, de az Újbuda MAFC emelt fővel szerezte meg az ezüstérmet. 

Az Újbuda MAFC pénteken, második remek hazai győzelmével (95-79) kiharcolta az újabb pécsi utazást, az ötödik találkozó döntött a bajnoki címről és a feljutásról az NB I B Piros csoportjában. 

  

A PVSK otthonában mintegy kétezer pécsi és több, mintegy száz újbudai szimpatizáns (szurkolói különbuszt is indított a Mecsekaljára a MAFC) előtt a vendégcsapat kezdett jobban, hat ponttal vezetett az első negyedet követően a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban. A baranyaiak egy 10-0-s rohammal válaszoltak, de a felek végül fej-fej mellett (46-46) vonulhattak a nagyszünetre. A hazaiak összességében távolról céloztak jobban, a MAFC viszont a palánk alatt vezetett jelentősen a lepattanócsatában.

  

53-50-nél aztán még az újbudai gárda volt előnyben, innentől kezdve viszont a PVSK dominált és végig vezetett már a találkozón. A MAFC előtt még 75-69-nél csillant fel a remény, de a végül kevesebbet hibázó és a bünetőkkel is sokkal jobban gazdálkodó házigazda örülhetett. A PVSK 90-79-re nyert, ezzel két év után visszajutott az élvonalba.

  

Az Újbuda MAFC pedig a végsőkig küzdve, egészen az ötödik döntő meccsig tartotta életben álmait, de végül ezüstérmes lett a másodosztály 2023/24-es idényében, ám így is emelt fővel vonulhatott le a parkettről.

  

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a PVSK-nak a győzelemhez és a bajnoki címhez! Nehéz mit mondani, nehéz okosnak lenni, két dolog az, ami feltűnik most ebben a pillanatban: a kihagyott büntetőink száma és a tripla százalékunk. Sajnos ez nem állta meg a helyét és nem tudtunk felnőni a feladathoz. Talán egy kicsit a rutintalanságunknak tudható be. A szívem szakad meg a csapatért, mert elképesztő munkát raktak bele és megérdemelték volna ezt a sikert. Ezek a srácok a szívüket-lelküket beletették, megértek az A-csoportra. Sajnálom a sok eladott labdát, volt párszor, hogy megszerezhettük volna a megfelelő ritmust, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Nem sikerült elérni, amit kitűztünk szezon előtt. Még egyszer gratulálok a PVSK-nak, nekünk most ezt hozta az élet, emelt fővel kell viselni. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki elkísért minket és szurkolt nekünk, illetve aki egész évben támogatott bennünket, nagyon hálásak vagyunk nekik. Semmi sem múlott rajtuk, köszönjük, hogy egész évben mellettünk álltak.

  

NB I. B, Piros-csoport, döntő, 5. mérkőzés:

  

Pécsi VSK-Veolia - Újbuda MAFC 90-79 (20-26, 26-20, 20-15, 24-18)

  

MAFC: Polgárdy 17/6, Pintér 3/3, Archibald 12, Bordács 10, Pápai 9

Cserék: Katona 12, Biber 11, Komma 3, Buzás 1, Kovács 1

  

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-2 a PVSK javára.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA