Túl erős volt az Atom

A MAFC az első félidőben többször is megközelítette ellenfelét, de a Paks ekkor rendre újított. Szünet után hamar ellépett 10 ponttal az ASE, az újbudai fiúk hátrányban kapkodtak, siettették az akciók befejezését, és a nyugodtabban kosarazó vendégek végig vezetve, biztosan nyertek.

Budapest MAFC - Atomerőmű SE 68-81 (14-21, 16-12, 24-31, 14-17)
Gabányi-csarnok, 900 néző. V: Benczur, Boros, Kulcsár.

 
MAFC: SMITH 18/9, MISEK 15/12, Kovács Ádám 4, SIHOTA 16/9, Poscic 6. Cs.: Polyák 7/3, Lakits , Pápai 2.

 
ASE: HILL 11/9, Kovács Ákos 3/3, SAMENAS 23/15, GILBERT 14/3, TIBY 21/6. Cs.: Will 6, Illés 3/3, Plézer.

 
Közel másfél perc elteltével Hill triplájával a Paks szerzett vezetést. Idegesen, kapkodva kezdett a MAFC, nem nagyon találták a rést a srácok a paksi védőfalon, amikor pedig igen, elkapkodták a befejezéseket. Közel 3 és fél perc elteltével 6-0-a ASE vezetésnél Levi betörésből megtörte a jeget. Ádi betörés után villant, Robbie triplájával pedig egy 7-2-es rohammal a negyed közepén 1 pontra sikerült feljönni. Új erőre kapott a Paks, Tiby és Samenas jóvoltából megint ellépett 6 ponttal. Alacsony szerkezetre váltva kimentek letámadásra, a rendezetlen védelem ellen Tiby emelt be egy triplát. Ellenfelük zónára állt át, amelynek az ellenszerét ugyan nem találtuk, de gyors lerohanás végén Ádi saját rossz dobása után visszaszerezve a támadó pattanót, betalált. A túloldalon szintén támadó pattanó után Gilbert volt eredményes, aki a bónusz büntetőt is bedobta. Azzal próbálták tartani magunkat, hogy nem várták meg, amíg feláll az "Atom zóna". Polyák Laci is indítás végén talált be, de 7 pont hátránnyal zárta a MAFC az első negyedet.

 
Ügyesen tiszta helyzetig játszva Robbie talált be a paksi zóna ellen, de Tiby azonnal felelt. Labdaszerzés után Smith hármasával faragtak a hátrányon, majd Robbie is beemelt egy hármast - közben Gilbert villant betörésből. Ellenfelük időt kért, Samenas előbb triplát dobott, majd következő dobását Smith blokkolta. Máté lendületes vágtájának jutalma két rendezetlen védelem ellen szerzett értékes pont lett, és ismét feljöttek 2-re. Nem először kezdtek kapkodni, miután nagy nehezen szorossá tették a meccset, Hill villanásaival ismét ellépett 7 ponttal a Paks. A félidő végén Levi triplával lendített a csapat szekerén, 3 pontos paksi vezetéssel fordultak a felek.

 
Samenas hármasával indult a második félidő, Smith felelt hármassal. Az újabb triplát szerző Hill a 23. percben megkapta ugyan a 4. hibáját, de Tiby előbb szerencsés hármast, majd egy ügyes center kosarat szerzett, s egy 10-3-mal 10 pontosra nőtt ellenfelük előnye. Időkérés után Robbie ugyan dobott egy duplát, ám a fiatal Illés hármasával 1 pont fölé nőtt a MAFC hátránya. Ellenfelük Hill mellett Tibyt is pihentethette. Levi triplájával 8 pontra följöttek. Az alacsony szerkezetben - Matija és Robbie nélkül - játszó csapat ellen Gilbert pozícióból, majd Samenas lerohanásból volt eredményes. Smith ugyan "bevert" egy újabb triplát, de a gyengén védekező MAFC ellen a Paksnak mindenre volt válasza, tartotta 10 pont körüli, nem ritkán tízen túli előnyét. Smith egyéni betörésekkel próbálta versenyben tartani csapatot. A negyed utolsó percében Polyák triplájával ugyan 7-re sikerült feljönni, de Kovács Ákos "visszaadta" a hármast, így 10 pont hátránnyal várhatták a záró szakaszt.

 
Robbie hármasával kezdték a záró etapot. Percekig nem esett kosár, Kovács Ákos is begyűjtötte a 4. hibáját. Jól védekeztek, de a Paks is. Több, mint 4 perc elteltével Tiby 2+1-gyel megszerezte a Paks első pontjait a záró szakaszban, és visszaállította a 10 pontos különbséget. Matija ugyan villant, ám Samenas hármasa, majd Gilbert kosara után 13-mal ment el ellenfelük. Levi 4 pontos akciója tűnt az utolsó reménysugárnak, ráadásul az esetnél Hill kipontozódott. Két és fél perccel a vége előtt Samenas triplája után pedig már nem volt visszaút, a Paks rajt-cél győzelmet aratott, a gyakran egyénieskedve játszó, erőlködő MAFC ellen.

 

MESTERMÉRLEG
Jakab Máté: - Nagyon csalódott vagyok, ahogy a múlt héten, most is egy közvetlen riválissal szemben maradtunk alul. Ellenfelünk az első perctől agresszívebben játszott, ami elfogadhatatlan - és most megpecsételte sorsunkat.

 

Teo Cizmic: - Két hasonló helyzetben lévő, győzelmi kényszer, nagy nyomás alatt játszó csapat kemény csatájából kerültünk ki győztesen, mert jobban koncentráltunk, s mert a játékosok megvalósították az elképzeléseket. A MAFC csarnoka az egyik legnehezebb pálya, ahol nyerni lehet, egyetlen célunk volt: megnyerni a mérkőzés, s boldog vagyok, hogy sikerült.

 

forrás: mafcbasket.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA